Tujina

Tarča so bili Natovi vojaki

Kabul, 08. 09. 2009 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Talibani so spet udarili. Tokrat je pred vojaško bazo ob letališču v Kabulu eksplodiral avtomobil bomba. Umrla je najmanj ena oseba, več je bilo ranjenih.

Policisti nesejo ranjenca s kraja dogodka.
Policisti nesejo ranjenca s kraja dogodka. FOTO: Reuters
Odgovornost za napad so prevzeli talibani. Tarča naj bi bili tuji vojaki na letališču.

Pred Natovo vojaško bazo ob letališču v Kabulu je eksplodiral avtomobil bomba. Umrl je najmanj en civilist, več ranjenih so prepeljali v bolnišnico, je povedal predstavnik ministrstva za zdravje Farid Raed. Po eksploziji se je z letališča širil gost črn dim, oglasile so se tudi sirene. Poleti naj bi potekali nemoteno.

Očividec je povedal, da je samomorilec v avtomobilu detoniral bombo ob enem izmed vhodov na vojaškem delu letališča, ki so ga stražili nepalski vojaki. ''Ena oseba v bližnjem avtomobilu je bila ranjena, mimovozeči kolesar pa je padel po tleh. Policisti so s kraja dogodka odnesli še enega poškodovanega,'' je povedal.

Do tokratnega napada ob letališču je prišlo mesec dni po eksploziji pred Natovim sedežem v Kabulu, v kateri je umrlo sedem ljudi, 100 pa je bilo ranjenih.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.