Tujina

Talibani ugrabili delavce

Herat, 22. 09. 2008 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Afganistanu so talibani ugrabili več kot 140 delavcev gradbenega podjetja. Pogajanja o njihovi izpustitvi pa že potekajo.

Talibani (simbolična slika)
Talibani (simbolična slika) FOTO: Reuters

V zahodni afganistanski provinci Farah so talibanski uporniki ugrabili več kot 140 fizičnih delavcev gradbenega podjetja, je sporočil pokrajinski guverner Rohul Amin in dodal, da pogajanja o izpustitvi nedolžnih delavcev že potekajo. ''Pogajanja o izpustitvi nedolžnih delavcev že potekajo. Zadevo želimo rešiti na miren način, brez vključevanja vojske,'' je povedal. Tiskovni predstavnik talibanov je sporočil, da o ugrabitvi delavcev ni seznanjen. Pogajalec, ki se dogovarja s talibani pa je povedal, da za ugrabitvami stoji močan in ugleden vodja talibanov.

V preteklih mesecih so bili v števile ugrabitve tujcev vpletene tudi kriminalne združbe.

Delavci so civilisti, ki so sodelovali pri gradnji vojaškega oporišča v provinci, kjer so zelo aktivni tako talibani kot kriminalne združbe.

Talibanski uporniki so delavce ugrabili, ko so se s tremi avtobusi peljali po okrožju Bala Boluk podeželske province Farah. 

Ugrabitve so, med naraščajočim nasiljem v prejšnjih letih, postale zelo donosen posel v Afganistanu.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

billnebill
22. 09. 2008 15.10
Aha zdaj se ne reče več separatisti ali teroristi zdaj so kriminalne združbe?!!! kaj hočete tako povedat da so zda ukrotile teroriste hahahahaha