Tujina

'Svetost na dosegu vseh'

Vatikan, 01. 11. 2006 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Papež je ob praznovanju dneva vseh svetih povedal, da je svetost na dosegu vseh ljudi, ki 'so življenje zaupali Bogu'.

Svetniki so neskončna množica, pravi papež
Svetniki so neskončna množica, pravi papež FOTO: Reuters

Papež Benedikt XVI. je ob praznovanju dneva vseh svetih v baziliki Svetega Petra danes povedal, da je svetost na dosegu vseh ljudi, ki "so življenje zaupali Bogu". "Da postaneš svetnik, ni potrebno opravljati nenavadnih dejanj ali imeti izjemnih talentov," je pred zbranimi verniki povedal papež in dodal, da je treba le poslušati Jezusa in mu slediti, ne da bi izgubili pogum ob težavah.

"Svetniki niso kasta za izbrane, ampak neskončna množica," je še dodal papež Benedikt XVI. Po njegovih besedah zgodbe o svetnikih pripovedujejo o možeh in ženah, ki so se ob izpolnjevanju božjih nalog soočili s preizkušnjami in nepopisnim trpljenjem, preganjanjem in mučeništvom, obenem pa so izkusili veselje nekoga, ki zaupa v Boga.

"Vsi smo poklicani, da sledimo Jezusu, ki nas bo vodil do večnega kraljestva. Pri tem pa nam z zgledom in priporočili pomagajo svetniki," je še povedal papež.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.