Slovenija

Športna oblačila zamenjali za vojaška in se podali na izziv preživetja v naravi

Ljubljana, 08. 10. 2024 18.53 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nuša Dekleva
Komentarji
1

Naši športniki so za tri dni svoje športne uniforme zamenjali za vojaška oblačila. Začelo se je namreč letno usposabljanje vrhunskih športnikov, zaposlenih v Slovenski vojski. 29 asov bo te dni svoje treninge zamenjalo za izziv preživetja v naravi. Preizkusili se bodo v delanju bivaka, iskanju hrane, ribolovu, ob tem pa bodo še bolj krepili svojo discipliniranost in poslušnost - dve vrlini, ki sta že tako velik del vojske in tudi športnikov. Pred odhodom na teren pa je bilo treba najprej izuriti korakanje in upoštevanje navodil ter z zaprisego medse sprejeti dve novi vojakinji.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zdenko Krajnc
08. 10. 2024 20.13
Samo da teče delovna doba, je osnovni namen sistema športnikov v vojski in policiji. Represivni organi države, povratno dobijo nekaj reklame, športniki pa prišparajo po cca. 540€, ki bi jih kot s.p. zaposleni morali vsak mesec plačati, da bi jim tekla delovna doba. Nepriviligirana večina pa se delat spravite za minimalca in morda nekoč minimalno penzijo.