Tujina

Sporni dokumentarec

Rim, 22. 05. 2007 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jerca Kos
Komentarji
5

Italijanska televizija bo predvajala dokumentarec, ki papeža obtožuje, da je branil duhovnike obtožene pedofilije.


SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trip
23. 05. 2007 23.40
pravkav sem si ogledal sporni dokumentarec.. res žalostno da cerkev daje potuho pedofilom in jih podpira ter jim omogoča zlorabljanje še naprej.. žalostno žalostno.. hmm.. mogoče pa duhovniki pedofilom v svojih vrstah pomagajo zato, ker slej ko prej vsaki med njimi zlorablja in če jih slučajno odkrijejo pričakujejo pomoč od svojih kolegov kot so jo tudi sami nudili drugim.. če je kdo pedofil naj kar gre jmed duhovnike.. tam imate maladega mesa na kile,.. če pa vas ujamejo pa bo že cerkev poskrbela za vas.. GABI SE MI CERKEV...FUJ!! ps dobro naj jim bo duhovnikom.. predpostavimo da niso vsi duhovniki pedofili.. in se vprašajmo.. kaj so storili da so preprečili te zlorabe? odgovor je veliko.. ampak žal v napačni smeri.. skušali so skriti dogodke in podkupiti žrtve.. za te reči letno namenijo kar velike vsote denarja.. kar poglejte dokumentarec.. ovce
Naša uravnotežena TV ga seveda ne bo pokazala (dokumentarca mislim).
trip
23. 05. 2007 07.24
kdo pa posplošuje.. a sem rekel da so vsi duhovniki pedofili(resnica sicer ni daleč od tega-moje subjektivno mnenje)!! a sem rekel da smo vsi ovčke!! nisem!! rekel pa sem da bi cerkev morala tiste pedofile v svojih vrstah izobčiti in ustrezno kaznovati, ne pa da to prikrivajo in skušajo stvar pomiriti in skriti javnosti.. podobna zgodba je pri nas v sloveniji.. tistega duhovniškega pedofila, mislim da z ormoža, so poslali kot misionarja v afriko in se ni javil na sodišče ko je stekel proces.. sramota.. PS: oprosti če sem te kakorkoli prizadel.. ampak to so dejstva.. sedaj pa se vprašajte tisti katere to boli, a ste mogoče ovčke?
Digger
22. 05. 2007 23.51
Ne posplošuj. A misliš, da vernikom in duhovnikom je pa všeč pedofila met med svojimi? Cerkvene ovčke seveda obstajajo, vendar ne posplošuj, ker niso vsi taki.
trip
22. 05. 2007 23.09
nič novega.. za to nam ni treba v IT.. imamo podobne zgodbe pri nas.. cerkev je vedno dajala potuho pedofilom.. svoji za svoje.. namesto da jih obsodijo in izobčijo iz cerkve.. sramota.. ne vem kako je v današnjem svetu informacij, znanosti in napredka še lahko kdo cerkvena ovčka.. totalno sprani možgani.. žalostno..