Tujina

Spolno zlorabil 36 tisoč otrok

San Jose, 17. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kalifornijska policija sumi 63-letnega Američana, da je v ZDA, Mehiki in Braziliji spolno zlorabil na tisoče otrok.

Starejši moški iz San Joseja je že od konca maja v preiskovalnem zaporu. Policiji so ga prijavili starši nekega 12-letnega dečka, ki naj bi ga možakar zlorabil. Hkrati so priprli še njegovega 34-letnega sodelavca.

Pri osumljenem pedofilu so preiskovalci našli sedem dnevnikov, v katerih je domnevni storilec zabeležil svoje spolne zlorabe, z osebnimi imeni več kot 36 tisoč otrok.

Preiskovalci so domnevnega storilca označili kot "enega od najbolj množičnih pedofilov, ki so kdajkoli spolno zlorabili tolikšno število otrok".

Poleg pomenskega seznama žrtev so pri njihovih imenih zabeleženi komentarji kot "svetlolas deček", "mlajši od 12 let", "dečki, ki pravijo 'ne'", med hišno preiskavo pa so policisti zasegli številne beležke in pornografske fotografije otrok.

Moški naj bi svoje beležke pričel voditi pred 36 leti, ima pa obsežno policijsko kartoteko, v mnogih ameriških zveznih državah pa so ga že v preteklosti prijeli zaradi spolnih zlorab.

Domnevni posiljevalec otrok naj bi svoje žrtve privabljal z darili in obljubami, da bodo lahko v njegovi hiši gledali televizijo. Policija je pozvala morebitne žrtve spolnih zlorab, naj sodelujejo pri preiskavi.