Tujina

Spet žrtve bombnih eksplozij

Kirkuk, 16. 07. 2007 12.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
4

V mestu Kirkuk na severu Iraka je v dveh bombnih napadih umrlo najmanj 85 ljudi.

Eksplozija v Iraku
Eksplozija v Iraku FOTO: Reuters

Eno eksplozijo je povzročil samomorilec, ki je v tovornjaku aktiviral bombo, druga je eksplodirala v avtu, parkiranem ob prometni cesti. Po poročanju iraške policije je bilo v eksplozijah ranjenih najmanj 136 ljudi, bojijo pa se, da bo število smrtnih žrtev še naraslo.

Eksploziji sta bili aktivirani ena za drugo v zamiku dvajsetih minut, so sporočili iraški policisti. Po poročanju očividcev so deli trupel leteli po zraku, ki so napolnila celoten trg, požar je zajel ducat avtomobilov, zgorel pa je tudi avtobus s potniki, ki je takrat ravno ustavil na bližnji postaji.

Tarča prvega napada v z nafto bogatem mestu, kjer so nasprotja med Kurdi in Arabci zelo velika, je bil sedež Domoljubne unije Kurdistana, druga eksplozija pa je 20 minut kasneje odjeknila na 700 metrov oddaljeni tržnici, ki jo obiskuje veliko Kurdov.

V jutranjih napadih v Bagdadu je bilo sicer ubitih najmanj devet ljudi ter prav toliko ranjenih. Ameriška vojska je danes izvedla tudi novo ofenzivo proti upornikom na jugu Bagdada. Kljub temu da je nasilja v Bagdadu v zadnjih tednih nekoliko manj, ostajajo bombni napadi stalnica.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
17. 07. 2007 03.28
malipandit Pa si ti res tako zabit, da ne veš kdo dela tu samomore????? Zmisli samo na device, ki so že pripravljene za samomorilce.
svar
16. 07. 2007 19.43
A moraš sploh vprašat, action?
badabum
16. 07. 2007 19.14
malipandit: zmanjkalo jim bo eksploziva takrat,ko boš ti napisal enkrat normalen komentar-misija nemogoče... Pa za tale vročinski val so tud krivi američani a ne?
malipandit@email.si
16. 07. 2007 18.16
pa kdaj bo tem americanom zmanjkal exploziva?