Tujina

Šole zaprle vrata

Los Angeles, 13. 01. 2007 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Medtem ko v Sloveniji uživamo v toplih (zimskih) temperaturah, pa so v Kaliforniji zaradi mrazu razglasili izredne razmere.

Deklica ob snežaku
Deklica ob snežaku FOTO: Reuters

Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je razglasil izredne razmere zaradi neobičajnega mrazu, ki ga prebivalci te zvezne države ZDA v tem času niso vajeni. Kot je zapisal v sporočilu za javnost, se je za tak ukrep odločil zaradi "izredno nizkih temperatur", ki ogrožajo starejše, obolele in brezdomce.

Temperatura zraka se je v petek ponoči v Los Angelesu spustila na dve stopnji Celzija, nič stopinj v San Franciscu ter minus pet stopinj v kalifornijski prestolnici Sacramento. Na območju okoli jezera Tahoe pa so namerili celo minus 20 stopinj.

V tem mrzlem vremenu je v petek približno dve centimetra debela snežna odeja prekrila gorate predele na območju San Diega na jugu Kalifornije, zaradi česar so zaprli marsikatera šolska vrata. Sicer se je meja sneženja v nekaterih gorskih predelih spustila na okoli 1.200 metrov nadmorske višine, za petek pa so napovedovali celo spust do 455 metrov nadmorske višine.

V Sloveniji pa se soočamo z zelo milo in suho zimo, ki pa prav tako kaže zobe. Več o tem ...

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.