Tujina

So povezave z legionelo?

London, 09. 08. 2007 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanske oblasti preiskujejo morebitno povezanost izbruha legionele s pojavom parkljevke in slinavke.

Preiskovalci preverjajo morebitno povezavo med virusom parkljevke in slinavke ter bakterijo legionele.
Preiskovalci preverjajo morebitno povezavo med virusom parkljevke in slinavke ter bakterijo legionele. FOTO: POP TV

Oblasti v Veliki Britaniji preiskujejo, ali niso morda poročila o izbruhu legionele na Otoku povezana z raziskovalnim inštitutom, za katerega sumijo krivde za nedavni izbruh slinavke in parkljevke.

Nek pacient, obolel za legionelo, je namreč delala v zgradbi, kjer se nahaja tudi vladni laboratorij, ki ga preiskujejo zaradi izbruha omenjene bolezni pri živalih.

Britanska agencija za varovanje zdravja je potrdila, da "poteka preiskava o domnevnih povezavah med primerom legionele in inštitutom za zdravje živali v Pirbrightu", kjer še pravijo, da ti dve bolezni sicer med seboj nista povezani.

Na Otoku so prvi primer slinavke in parkljevke po letu 2001 odkrili v petek na neki kmetiji v bližini mesta Guildford, čez nekaj dni pa so potrdili okužbo še na drugi farmi v južni Angliji, v neposredni bližini prve kmetije. V sredo so britanski veterinarji odredili uničenje živine še na tretji kmetiji znotraj okuženega območja, kar pa naj bi bilo zgolj previdnostni ukrep.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.