Tujina

Snežni zameti na Kitajskem

Šanghaj/Atene, 29. 01. 2008 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nizke temperature in obilno sneženje je zajelo večji del Kitajske. O vremenskih težavah poročajo tudi iz Grčije.

S Kitajske poročajo o izredno nizkih temperaturah in najhujšem sneženju v zadnjih 50 letih. Obilne snežne padavine so zajele predvsem osrednji, vzhodni in južni del države. Zaradi poledice je na cestah ostalo veliko vozil, na tirih so obtičali potniški in tovorni vlaki, na letališčih pa so odpovedali številne lete v mednarodnem in notranjem prometu.

Več deset tisoč potnikov je obtičalo na eni izmed železniških postaj.
Več deset tisoč potnikov je obtičalo na eni izmed železniških postaj. FOTO: Reuters


Na hitri cesti v bližini mesta Sanhe v provinci Guizhou se je zaradi poledenelega cestišča zgodila huda prometna nesreča. Avtobus z 38 potniki je zapeljal v 40 metrski prepad, pri čemer je umrlo 25 ljudi.

Vremenske težave tudi v Grčiji

Zaradi sneženja in močnega vetra imajo preglavice tudi v Grčiji. Odhodi številnih ladij in trajektov iz glavnih grških pristanišč v Pireju, Rafini in Lavriu so bili zaradi močnega vetra, ki je pihal na morju, odloženi. Veter, ki je najmočnejši na območju Egejskega in v južnem delu Sredozemskega morja, je bil tudi razlog za zaprtje letališč na otokih Milos in Samos ter v mestih Hania in Heraklion na Kreti.

Močno sneženje je medtem ohromilo promet na številnih cestah v okolici Aten, vozniki pa so svoja vozila morali opremljati s snežnimi verigami na nekaterih avtocestah, ki povezujejo severni del Grčije in polotok Peloponez.

Močne snežne padavine so večjo škodo povzročile tudi na električnem omrežju v okolici Soluna, zaradi česar so mnoga mesta na severu države ostala brez električne energije.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.