Svet

Slovo od Anite Ogulin: Deliti srečo, pomeni biti srečen tudi sam

Ljubljana, 16. 07. 2024 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Vesna Petrović
Komentarji
3

"Ne znam in ne zmorem živeti drugače. Skozi celotno življenje sem vrata svojega doma odprla vsem, ki so potrebovali streho nad glavo ali pomoč." V 73. letu se je po dolgotrajni bolezni poslovila mama tisočerih otrok, humanitarka Anita Ogulin, odločen glas tistih, ki jih je življenje vedno znova preizkušalo, tistih, ki so jih vsi drugi spregledali, vseh prezrtih, odrinjenih in osamljenih. Vrsto let je delovala kot predsednica Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, ki se je letos njej v čast preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM. Za svoje humanitarno delo je prejela številna priznanja in odlikovanja, letos tudi državno odlikovanje zlati red za zasluge. A najbolj vesela je bila sreče drugih. Smo srečni ljudje, ker so z nami srečni otroci. Deliti srečo pomeni biti srečen tudi sam," je dejala Anita pred časom. Njen nasmeh je bil nalezljiv, objemi dolgi in topli, srčno in nesebično se je za najranljivejše borila vse do konca. Človeštvo je danes izgubilo veliko prijateljico.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Haloo
20. 07. 2024 09.46
+1
Legenda 🫣👍
borjac
17. 07. 2024 15.25
+2
ZBOGOM ANITA IN HVALA ZA VSE.
borjac
17. 07. 2024 15.23
+2
Jaz nisem veren človek, ampak ko sem slišal novico o smrti Anite Ogulin, sem spontano izrekel besede, moj Bog ne ona , zakaj ona, ona ki je toliko dobrega naredila za otroke, ona ki je med tem ko je garala za druge pozabila nase, take ženske so sol Slovenskega naroda, HVALA Anita za vse kar si naredila, tisočkrat HVALA, počivaj v miru, kajti ti boš ležala na lepih mislih, lepih zahvalah, občudovanju in solz tistih, ki so te imeli radi.