Tujina

Šešlja vrnili v pripor

Haag, 11. 12. 2006 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šešlja so iz bolnišnice v Haagu prepeljali v pripor haaškega mednarodnega sodišča v Scheveningnu.

Zdravniki menijo, da si je Šešelj dobolj opomogel, da bo lahko spremljal nadaljevanje sojenja
Zdravniki menijo, da si je Šešelj dobolj opomogel, da bo lahko spremljal nadaljevanje sojenja FOTO: Reuters


Vodja srbskih radikalov Vojislav Šešelj, ki je v petek prekinil 28-dnevno gladovno stavko, potem ko mu je sodišče vrnilo pravico, da se na sojenju brani sam, je sedaj dovolj dobrega zdravja, da se lahko vrne v pripor, so prepričani haaški zdravniki. Haaškega obtoženca so še isti dan odpeljali v bolnišnico v Haagu, od koder so ga danes prepeljali nazaj v pripor.


Pritožbeni senat haaškega sodišča je ugodil tudi Šešljevi zahtevi po razveljavitvi vseh procesnih dejanj sodišča po 11. novembru, ko je začel gladovno stavkati, in ponovitvi začetka sojenja.

Šešlju, ki je v priporu haaškega sodišča od februarja 2003, so zaradi zločinov med vojno na Hrvaškem in v BiH začeli soditi 27. novembra letos. Sojenje so 1. decembra prekinili za nedoločen čas.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rijad Proši?
12. 12. 2006 13.10
brankob- sej je prav , da braniš svoje.
brankob@avtomatika.com
12. 12. 2006 00.40
pa nočem že vnaprej reč, da se strinjam z njim v vsem. Če polovica tega, kar se govori o njem drži, je težek prasec. Saj bomo videli, kaj bo od vsega ostalo po sojenju. Pravim le, da se je samega procesa lotil IMHO povsem pravilno in da ne spusti niti ene priložnosti, da pove sodišču kaj si misli in da kaže njegovo dvoličnost. In brani se tako kot ti pa jaz lahko samo sanjava. Ko/če se bom pojavil naslednjič pred sodnikom za prkrške, bom verjetno zelo pazil na jezik. Ta tip pa hladno pred kamerami sodnik in vsem v senatu poimensko je*e mater itd, vse pa se seveda prevaja na N jezikov, da bi ja vsi razumeli "pesnika" ;o)
brankob@avtomatika.com
12. 12. 2006 00.02
Kakšen klovn ? Genijalec prej. Tip je v zaporu, pa vendar trguje s sodiščem. Oni hočejo obsodbo, on pa proces po svoji zamisli.
Rijad Proši?
11. 12. 2006 23.19