Tujina

'Sem ponosna podpornica Obame'

Denver, 27. 08. 2008 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Demokratska konvencija v Denverju se je nadaljevala po pričakovanjih. Pozornost je bila usmerjena na Hilary Clinton, ki je v volilnem boju odločno podprla Obamo.

Govor nekdanje Obamove tekmice Hilary Clinton je tako potekal na 88. obletnico uvedbe ženske volilne pravice v ZDA. Clintonova je ob tem dejala, da je ponosna senatorka, mati, Američanka in podpornica Baracka Obame. V njenem nastopu naj ne bi bilo čutiti nikakršnega razočaranja zaradi poraza.

Clintonovo je ob prihodu na oder pospremil bučen aplavz, udeleženci konvencije pa so izmenično mahali s transparenti z njenim imenom, a tudi z imenom Obame in geslom "enotnost".
Clintonovo je ob prihodu na oder pospremil bučen aplavz, udeleženci konvencije pa so izmenično mahali s transparenti z njenim imenom, a tudi z imenom Obame in geslom "enotnost". FOTO: Reuters

Ob pozivu svojih privržencev, naj 4. novembra svojo podporo izkažejo Obami, je dejala, da pri tem ne gre zanjo, ampak za to, za kar so se skupaj borili. Gre predvsem za zdravstvo, pravice žensk, nova delovna mesta, zaščito okolja in podobne demokratske teme, ki bi ob morebitni zmagi republikanca Johna McCaina propadle, je prepričana. Slednjega je sicer označila za prijatelja, vendar je obenem tudi dejala, da si ga ne morejo privoščiti za predsednika.

Obama je bil nad njenim nastopom navdušen. Dejal je, da je njen govor odpravil vse dvome o poenotenju stranke, vseeno pa bo potrebno počakati do konca konvencije za oceno razpoloženja senatorkinih privržencev.

McCainova kampanja medtem intenzivno snubi volivce Hillary Clinton ter vrti oglas, v katerem senatorka hvali McCaina in kritizira Obamo.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

julij13
28. 08. 2008 11.26
Apofis je že bistveno povedal, popolnoma vseeno kdo je. Ponoči sem gledal malo ta njihov miting, pa pravi senator Biden kako se mu smilijo amerikanci, ker plačajo za en rezervoar bencina 50-60 USD, ja kaj naj se potem grem obesit ali kaj, kolliko plačamo slovenci oz. evropejci. Oni imajo tam vojake, ki umirajo in zato imajo poceni bencin. Kaj pa imamo slovenci od tega ker so naši vojaki v Iraku..
Navihanko
28. 08. 2008 07.47
TO SO BESEDE S FIGO V ŽEPU
senca2007
27. 08. 2008 22.36
Ne vem, zakaj je tale govor tako zelo odmeven. Naredila bi politični samomor, če bi ne stopila na stran Obame. Dober govor, ni kej. Da vidimo še, kaj ima danes povedati njen mož. Najbrž nič kaj bistveno novega...
Tonček Balonček
27. 08. 2008 16.29
Ponosno podpiram McCaina, ampak le zato, ker so zakonske možnosti daleč za voljo ljudi, vsekakor bi bilo mnogo bolje za ZDA in SAvet, če bi ga vodil Janez Janša, sposoben je na obrambnem področju, borei se proti globalnim vremenskim spremembam, spozna s ena sovražnike in analize svetovnih varnstnih in gopsodarskih gibanj ter pronicljuvo analizira prihodnost na našem planetu, kmalu bo poročen in če bo priznal boga, krščanskega seveda, je edina ovira le še ameriška zakonodaja. Kdaj bo tako globalna, da za svojega vodjo sprejmejo tudi koga drugega!? Škoda zanje, morda smo lahko vseeli, da ga obdržimo tukaj! Dovolj smo izgubili že pred dobrimi štirimi leti, ko smo izgubili Peterlet, Brejca itd.
tr0ll
27. 08. 2008 15.10
lol apofis :) dej pejd gledat se 1x zeitgeist pa se ksno zaroto pripiši :D
Skynet
27. 08. 2008 10.38
Vsi, dobro vemo, da Amerike NIKOLI, ni vodil Predsednik, tudi senat ne, ampak peščica družin eni izmed njih sta družini: Bush in predvsem glavno besedo imajo Rockefeller-jevi, kateri nadzorujejo ves obtok denarja v Ameriki in skoraj celotno naftno industrijo. Tako, da se ne splača \"kregat\" ali republikanc ali demokrat, ker je čisto vseeno.
misko85
27. 08. 2008 10.02
Kdaj je še ona hvalila McCaina? Montaža. To bi moral prepovedat.
Gogibyte
27. 08. 2008 09.11
obama rulz!!!!!!! more zmagat!