Tujina

Se Karadžić skriva pri družini?

Banjaluka, 26. 05. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko so preiskali hišo Karadžićeve soproge, so vojaki NATA pregledali tudi stanovanji njegovega sina in hčere.

Vojaki NATA (Foto: Reuters)
Vojaki NATA (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Večje število vojakov zveze NATO je na Palah postavilo zaporo okoli stavbe, v kateri živi sin haaškega obtoženca Radovana Karadžića, Saša Karadžić. Vojaki zveze NATO so preiskali njegovo stanovanje in opravili pogovore s stanovalci.

Vojaki zveze NATO so nato preiskali tudi dom Karadžićeve hčere, Sonje Karadžić. "Ponovno smo na Palah. Imamo podatke, da prebivalci podpirajo domnevne vojne zločince. Preiskujemo domove in zaslišujemo prebivalce. Poleg tega želimo razbiti mrežo njegovih pomagačev. Mrežo, ki to državo stane zelo veliko denarja. Poskušamo biti kar se da diskretni in čim manj vznemirjati prebivalce," je pojasnil tiskovni predstavnik NATO v BiH Derek Chapell, ki pa ni mogel potrditi, ali je bil v stanovanju tudi Saša Karadžić in ali so ga zaslišali. "V stanovanju so bili ljudje in sedaj jih zaslišujemo," je pojasnil.

Že v sredo so vojaki zveze NATO preiskali stanovanje, kjer živi soproga nekdanjega političnega voditelja bosanskih Srbov Ljiljana Zelen-Karadžić. Predstavniki zveze NATO v BiH so potrdili, da je cilj teh dejavnosti dobiti informacije o tem, kje se skriva Radovan Karadžić, ali dobiti podatke o osebah, ki mu pomagajo.