Tujina

Rusi obtožujejo Zahod

Moskva, 26. 01. 2008 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruska obveščevalna služba trdi, da želijo "zahodne in azijske vohunske agencije" priti do podatkov o orožju.

Rusi Zahod obtožujejo vohunjenja.
Rusi Zahod obtožujejo vohunjenja. FOTO: Reuters

Ruska obveščevalna služba FSB je "zahodne in azijske vohunske agencije" obtožila, da poskušajo pridobiti informacije o tehnologiji za izdelavo orožja za množično uničevanje. V sporočilu je navedla, da so ruski agenti v Sibiriji "odkrili poskuse vohunjenja s strani zahodnih in azijskih vohunskih agencij z osredotočenjem na področje jedrske energije, biologije in nanotehnologije".

Poročilo navaja vohunski incident, ki naj bi se pripetil lani v Novosibirsku. To območje je v Rusiji dobro znano po raziskovalnih centrih in specialističnih laboratoriji.

Po navedbah lokalnega vodje FSB Sergeja Savčenkova naj bi zaradi poskusa pridobivanja informacij o tehnologiji za izdelavo orožja za množično uničevanje izgnali kitajskega državljana in več drugih tujcev.

SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fmunih@email.si
26. 01. 2008 19.06
VSE TO OBTOŽEVAJE JE LE VOJAŠKI BUSINESS. VSAKO OROŽJE, KI SLONI NA JEDRSKI REAKCIJI JE NEPOMEMBNO, KER IMA NIZEK IZKORISTEK PRETVORBE MASE V ENRGIJO. KO BODO IZUMILI GASER, KI GA POGANJA POPOLNA ANIHILACIJA, BOMO LAHKO GOVORILI O OROŽJU ZA MASOVNO UNIČENJE. DO TAKRAT PA JE VSE SKUPAJ LE POSLOVNO ROŽLJANJE Z OROŽJEM. Z OBJAVAMI PA SE ŠOPIRI PUTIN IN NJEGOVA FSB, KI SI JE UZURPIRALA OBLAST IN GOSPODARSTVO.
Unit@mailinator.com
26. 01. 2008 15.32
Če bi se kaj takega zgodilo na zahodu, bi se naslov glasil:"Rusi vohunijo v ZDA!"
deattack@email.si
26. 01. 2008 15.06
cakaj je sploh filmck ce pa ste dobesedno isto kokr v filmcku napisal v clank .. a nebi mogl mau vecji izsek nardit v filmu pa mau vec povedat ..
anzi_mahackala
26. 01. 2008 12.14
Zgleda, da jenkiji kakajo v hlace..pa morjo neki ukrent. :D
mc_burek@email.si
26. 01. 2008 11.58
zahod žre to da ne znajo nardit dobrih pogonskih motorjev in raznih elektronskih orožij, katerih planov zarad ignoriranje tesla niso dobl svoje cajte, uglavnm pušijo na veliko in zapravlajo denar
pravicen
26. 01. 2008 11.37
Ja zdaj ne vem ja a mogoče kdaj niso želele ?? Se ne spomnim
Uroš S.
26. 01. 2008 11.28
Slovani smo obsojeni na propad ze od samega zacetka, primanjkuje nam krvolocnosti.