Tujina

Rusi imajo svojo Michelle Obama

Moskva, 09. 03. 2009 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Največjih zaslug za uspeh ruskega predsednika Medvedjeva naj bi bila po besedah analitikov deležna prav njegova boljša polovica – Svetlana.

Ruski mediji poročajo o nedavnih ugotovitvah analitikov, ki pravijo, da lahko med karizmatične prve dame štejemo tudi soprogo sedanjega ruskega predsednika Dmitrijeva Medvedjeva. Skupina 15 strokovnjakov iz vodilnih analitičnih agencij je namreč Svetlano Medvedjevo proglasila za najuspešnejšo poslovno žensko v Rusiji. Člani žirije so ocenjevali šarm, politični vpliv, ugled, kreativnost ter število uspešnih poslovnih odločitev 25 kandidatk.

Tako kot Michelle Obama je tudi Svetlana Medvedjeva priznana v krogih visoke mode, k čemur je bržkone pripomogel njen uglajen videz.
Tako kot Michelle Obama je tudi Svetlana Medvedjeva priznana v krogih visoke mode, k čemur je bržkone pripomogel njen uglajen videz. FOTO: Reuters/STA

Svetlana kot Michelle

"Prav tako kot Michelle Obama je tudi Svetlana Medvedjeva briljantno izkoristila svoj značaj in politične sposobnosti ter tako postala izjemno pomembna politična figura, kar dokazuje tudi njen velik vpliv na pomembne politične odločitve," svoj izbor pojasnjujejo strokovnjaki.

Drugo mesto si je zaslužila guvernerka St. Petersburga Valentina Matvijenko, na tretjem mestu pa je pristala predsednica Univerze v St. Petersburgu, javnosti poznana kot Putinova najljubša učiteljica.

Za vsakim uspešnim moškim stoji ...

Kot še poročajo ruski mediji, naj bi imela večino zaslug za velik uspeh aktualnega ruskega predsednika prav njegova žena, saj je predsednik nenavadno hitro napredoval od univerzitetnega predavatelja do predsednika svetovne velesile. Kot poročajo, naj bi prav Svetlana navezala stike z ljudmi, ki so nato Medvedjeva predstavili Putinu, s čimer naj bi bil bil njegov vzpon zagotovljen.

Michelle Obama
Michelle Obama FOTO: Reuters

Analitiki so mnenja, da bi lahko sedanja ruska prva dama zaradi svojih izjemnih sposobnosti na političnem prizorišču prerasla svoje dosedanje dosežke, a njen glavni cilj naj bi bil le pomagati Dmitriju.

Michelle Obama, prva dama ZDA, je odrasla v povprečni ameriški družini in brez težav zaključila dve prestižni fakulteti, tako Princeton kot tudi Harvard, zaradi česar mediji že več mesecev poudarjajo, da je najverjetneje prav ona glavna svetovalka svojemu soprogu Baracku Obami.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.