Tujina

Reševalne ekipe v pripravljenosti

Miami, 13. 09. 2007 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
1

Orkan Humberto, ki ga spremlja močno deževje, je zadel obale Teksasa. Reševalne ekipe so že v pripravljenosti.

Reševalci in prebivalci so se pripravljali na orkan in močno deževje
Reševalci in prebivalci so se pripravljali na orkan in močno deževje FOTO: Reuters

Tropska nevihta Humberto se je z vetrovi do 135 kilometrov na uro v toplih vodah Mehiškega zaliva razvila v orkan, ki je v noči na četrtek dosegel obalo ameriške zvezne države Teksas in dele Louisiane ob Mehiškem zalivu.

Oblasti niso evakuirale obalnih območij, reševalne ekipe pa so že v pripravljenosti, da posredujejo ob poplavah, saj divjanje orkana spremlja močno deževje. V južnih zveznih državah naj bi zapadlo tudi do 25 centimetrov dežja.

Humberto se je sicer iz tropske nevihte spremenil v orkan, preden je zadel ameriško obalo in je tretji letošnji orkan nad Atlantskim oceanom.

Orkan prve stopnje je medtem že prešel Teksas in dosegel notranjost države, tako da je sedaj na meji z Louisiano, kjer so po slabih izkušnjah z uničujočim orkanom Katrina iz leta 2005 preventivno že razglasili izredne razmere, sicer pa se bojijo poplav.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Unit@mailinator.com
14. 09. 2007 00.05
Ni izključeno, da za premnogimi naravnimi katastrofami, ki v zadnjem času pretresajo ZDA, stoji Iran. Iranske centrifuge za bogatenje urana spreminjajo zemljino os in podnebje, kar Američani čutijo na lastni koži, še dodajajo ugledni zahodni viri.