Tujina

Rehn za rešitev ERC

Bruselj, 28. 01. 2008 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Olli Rehn je potrdil, da pomaga pri iskanju rešitve za problem ERC, ki jo je Hrvaška z novim letom uveljavila tudi za države članice.

Evropski komisar za širitev Olli Rehn je v Bruslju potrdil, da pomaga pri iskanju "razumne rešitve za problem" zaščitne ekološko-ribolovne cone (ERC) v Jadranu, ki jo je Hrvaška z novim letom uveljavila tudi za članice EU. Komisar je poudaril, da bi to "raje komentiral čez nekaj časa", in dodal, da danes ne pričakuje razprave o tem.

Rehn pomaga pri rešitvi za ERC.
Rehn pomaga pri rešitvi za ERC. FOTO: Dare Čekeliš

Evropska komisija je pripravljena pomagati pri iskanju rešitve za problem ERC v Jadranu za države članice, je že v petek potrdila tiskovna predstavnica komisarja za širitev Ollija Rehna, Krisztina Nagy. Preučujemo različne možnosti, a za zdaj je prekmalu javno govoriti o tem, je dodala.

Tako je Rehnova tiskovna predstavnica potrdila četrtkove navedbe zunanjega ministra Dimitrija Rupla. Ta je dejal, da po njegovih informacijah poteka pobuda komisarja Rehna, s katero naj bi razveljavili ERC v Jadranu, ki jo je Hrvaška s 1. januarjem uveljavila tudi za članice EU. Pobuda naj bi bila po njegovih besedah uresničena do konca meseca.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slavko ?erv
28. 01. 2008 13.58
Mah sej to je sedaj že jasno čeprav še do pred kratkim nisem verjel da jih bo to doletelo , da so se krepko ušteli. ! Sedaj ima Sanader edini problem kako zadovoljiti EU in hrati tudi domačo javnost ... Če bo ukinil ERC ga bodo Hrvati linčali saj je ERC obljubljal na volitvah , če pa tega nebo storil si bo pa zaprl vrata v EU in spet nebo prav. Edino kar lahko naredi je to da izvede to kar je takrat podpisal in to je da za članice EU erc ne velja... Vse ostalo bo politični samomor.
neznan13@gmail.com
28. 01. 2008 13.00
edina razumna rešitev je popolna ukinitev ERC. če bomo popustili pri tem bojo hrvati videli, da lahko manipulirajo z EU in SLO.