Tujina

Razparač spet udaril

Ipswitch, 12. 12. 2006 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
2

Britanska policija še vedno išče serijskega morilca, ki je umoril že pet prostitutk.

Paula Clennell
Paula Clennell FOTO: Reuters

Britanska policija mrzlično išče serijskega morilca, ki je na območju mesta Ipswitch ubil najmanj pet prodajalk ljubezni. Družini 29-letne Annette Nicholls in 24-letne Paule Clennell sta v ponedeljek še upali na srečen konec, danes pa jim je policija sporočila, da so v bližini vasi Levington našli dve ženski trupli. "Menimo, da gre za pogrešani prostitutki, se pravi za Annette Nicholls in Paulo Clennell. Za zdaj forenziki tega še niso potrdili. Čakamo na prve analize," je povedal predstavnik policije in dodal, da sta trupli ležali v bližini mesta, kjer so v nedeljo odkrili tudi truplo prostitutke Anneli Alderton.

Lov za morilcem se je začel 2. decembra, ko so našli mrtvo Gemmo Adams. Šest dni pozneje je policija odkrila še umorjeno prostitutko Tanio Nicol. Policija, ki še vedno ni našla nobene sledi, je ženske, ki se ukvarjajo z najstarejšo obrtjo pozvala, naj se ponoči ne sprehajajo po ulicah.

Britanska policija še vedno nima nobene sledi o morilcu
Britanska policija še vedno nima nobene sledi o morilcu FOTO: Reuters


Ob primeru so prišli na dan tudi spomini na "Jacka Razparača", ki je konec 19. stoletja umoril najmanj pet londonskih prostitutk. Oživeli pa so tudi spomini na morilca Petra Sutcliffea, "Yorkshirskega razparača", ki je med letoma 1975 in 1980 prežal na prostitutke v Yorkshiru. Umoril je 13 žensk, še sedem pa jih je napadel.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Delilah@email.si
12. 12. 2006 21.14
Za Jacka Razparača so rekli, da je moril vsaj sto let prezgodaj za zmožnosti takratne policije, torej jim danes ne bi smel biti tak problem razrešiti primer? Sicer pa absurd.
Meki
12. 12. 2006 18.57
lol, če bi se to zgodilo pri nas bi, preden bi ga dobili, pobil vsaj nekaj sto žensk :D. Pa še potem bi se našli "aktivisti", ki bi protestirali v ljubljani, da je človeka treba "učlovečiti", ne pa strpati v zapor, da moramo biti strpni do vseh. Komedija ta naša družba...