Tujina

Razbili pedofilsko skupino

Haag, 24. 07. 2006 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nizozemska policija je aretirala štiri Američane in s tem razbila pedofilsko skupino.

Policija je sporočila, da se preiskava zoper pedofile nadaljuje
Policija je sporočila, da se preiskava zoper pedofile nadaljuje FOTO: Reuters

Nizozemska policija je sporočila, da je z aretacijo štirih Američanov razbila pedofilsko skupino, ki je delovala na Nizozemskem in Portugalskem. Osumljenci, vsi strokovnjaki za informacijsko tehnologijo, stari od 55 do 68 let, so obtoženi spolne zlorabe fantov, starih od osem do 16 let. Dva so priprli na Portugalskem, dva pa v Amsterdamu.

Pri preiskovanju trditev o spolni zlorabi, ki so jih med letoma 1987 in 1991 podali štirje ljudje, so nizozemski policisti izsledili enega od Američanov na Portugalskem, ki je pred tem živel v Amsterdamu.

Aretacija omenjenega marca letos je njegovega sina vzpodbudila, da je tudi sam vložil tožbo proti svojemu očetu in njegovim znancem, to pa je vodilo v aretacijo še treh osumljencev. Policija je sporočila, da se preiskava nadaljuje in da ne izključujejo možnosti, da je bilo spolno zlorabljenih še več otrok. Kot so dodali, je namreč videti, da je šlo za pedofilsko mrežo.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.