Tujina

Še vedno v kritčnem stanju

Zagreb, 14. 04. 2007 08.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.Š./I.H./STA
Komentarji
3

Zdravstveno stanje nekdanjega hrvaškega premierja Ivice Račana je nespremenjeno in ostaja kritično.

Zdravstveno stanje nekdanjega hrvaškega premierja in vodje opozicijske Socialdemokratske stranke Ivice Račana je nespremenjeno in ostaja kritično, so sporočili iz SDP.

Nekdanji hrvaški premier Ivica Račan se že tri dni bori z življenjem
Nekdanji hrvaški premier Ivica Račan se že tri dni bori z življenjem FOTO: Reuters

Ivica Račan ni v komi, njegovi vitalni organi še delujejo,“ je povedala tiskovna predstavnica stranke Gordana Grbić in dodala, da zaradi izgubljanja zavesti ne komunicira z okolico. V službi za odnose z javnostmi stranke SDP so še povedali, da bodo o vsaki morebitni spremembi Račanovega zdravstvenega stanja obvestili javnost.

Zdravniki so po navedbah stranke potrdili, da je nekontrolirana rast tumorja pri nekdanjem premierju izzvala močne bolečine v desnem ramenu in glavi, ki so jih skušali ublažiti z velikim odmerkom zdravil. Glede napovedi njegovega zdravja so sicer zadržani, po njihovih ocenah je vse odvisno od organizma in rasti tumorja.

Pred nekaj dnevi je funkcionar stranke SDP Tonino Picula izjavil, da je malo upanja za izboljšanje stanja. Predvsem zato, ker je tumor tako agresiven. Razširil se je že po celem telesu.
Pred nekaj dnevi je funkcionar stranke SDP Tonino Picula izjavil, da je malo upanja za izboljšanje stanja. Predvsem zato, ker je tumor tako agresiven. Razširil se je že po celem telesu. FOTO: Reuters

63-letni Račan je zaradi raka od 24. marca v zagrebški bolnišnici Rebro, potem ko so mu v Münchnu sredi februarja že odstranili metastaze v desni rami in mu zaradi primarnega tumorja na sečevodu odstranili levo ledvico. V Zagrebu so mu nato odkrili še nove metastaze na možganih.

Nekateri hrvaški mediji medtem že ugibajo ali nekdanjemu premierju pripada v primeru smrti pogreb z vsemi državnimi častmi. Objavili naj bi tudi Račanovo željo, ki naj bi si želel pogreb v družinskem krogu. V hrvaškem saboru , v katerem je bil Račan predstavnik še iz časov prvih večstrankarskih volitev, naj bi tudi imeli spominsko slovesnost, so še zapisali hrvaški mediji.


KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rijad Proši?
14. 04. 2007 15.11
Cinik je lepša beseda za psihopat.
malasutra@gmail.com
14. 04. 2007 10.27
pa si res cinik...
cinik
14. 04. 2007 10.10
no pa zdej da vidmo kaj si misli bog o sporazumu drnovšek- račan. drnovška je pustil na zemlji......