Tujina

Račan prestal operacijo

Zagreb, 16. 02. 2007 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Nemčiji so zdravniki Ivici Račanu odstranili metastaze iz desne rame. Operacija je potekala brez zapletov.

Zdravniki v Münchnu , ki jih je vodil doktor Milomir Ninković, so predsedniku največje hrvaške opozicijske stranke Socialdemokratske stranke (SDP) Ivici Račanu uspešno operirali metastazo iz desne rame, so sporočili iz SDP. Dodali so, da med današnjo operacijo ni bilo komplikacij, ter da se je Račan zbudil iz splošne anestezije in je na oddelku intenzivne nege. O nadaljevanju Račanovega zdravljenja bodo zdravniki odločili po pridobitvi končnih izvidov.

O nadaljevanju Račanovega zdravljenja bodo zdravniki odločili po pridobitvi končnih izvidov.
O nadaljevanju Račanovega zdravljenja bodo zdravniki odločili po pridobitvi končnih izvidov. FOTO: Reuters

Račanu so v mestni bolnišnici v Münchnu prejšnji ponedeljek zaradi tumorja odstranili levo ledvico, ureter in limfne vozličke. Voditelja SDP so zaradi suma tumorja v desni rami v bolnico v Münchnu sicer prepeljali v začetku prejšnjega tedna, po nujnih preiskavah pa so zdravniki v Nemčiji ugotovili, da gre v rami za metastaze, medtem ko naj bi bil primarni tumor na uretru.

Takoj po diagnozi raka je Račan izjavil, da se umika iz politike in javnega življenja, dokler ne bo znano, ali bo operacija uspešna. Vodenje SDP je prevzela Račanova namestnica Željka Antunović, ki je večkrat ponovila, da SDP normalno deluje in se pripravlja na zmago na letošnjih parlamentarnih volitvah.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.