Tujina

Račan ni več na intenzivni negi

Zagreb, 14. 02. 2007 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Račana so po operaciji premestili z intenzivne nege. O nadaljnjih posegih se bodo odločili po histoloških izvidih.

Ivica Račan se po operaciji dobro počuti
Ivica Račan se po operaciji dobro počuti FOTO: POP TV

Predsednika največje hrvaške opozicijske Socialdemokratske stranke (SDP) Ivico Račana so zdravniki v Münchnu po operaciji tumorja na sečevodu premestili z intenzivne nege v njegovo bolniško sobo, so sporočili iz SDP. Kot so dodali, se Račan počuti dobro, zdravniki pa se bodo o nadaljnjih posegih odločili po opravljenih histoloških izvidih, verjetno do konca tedna.

Račanu so v mestni bolnišnici v Münchnnu prejšnji ponedeljek zaradi tumorja odstranili levo ledvico, sečevod in limfne vozle. Voditelja SDP so zaradi suma tumorja v desni rami v bolnico v Münchnu sicer prepeljali v začetku prejšnjega tedna, po nujnih preiskavah pa so zdravniki v Nemčiji ugotovili, da gre v rami za metastaze, medtem ko naj bi bil primarni tumor na sečevodu.

Takoj po diagnozi raka je Račan izjavil, da se umika iz politike in javnega življenja, dokler ne bo znano, ali bo operacija uspešna. Vodenje SDP je prevzela Račanova namestnica Željka Antunović, ki je že večkrat ponovila, da SDP normalno deluje in se pripravlja na zmago na letošnjih parlamentarnih volitvah.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.