Tujina

Račan: Metastaze v glavi

Zagreb, 24. 03. 2007 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./D.Š.
Komentarji
4

Po operaciji tumorja so se nekdanjemu hrvaškemu premierju Račanu v glavi pojavile metastaze.

V zagrebški bolnišnici so zdravniki ponovno opravili zdravstveni pregled predsednika največje opozicijske stranke SDP in nekdanjega hrvaškega premierja Ivice Račana, saj so se po uspešnem zdravljenju na tem področju pojavile tudi metastaze. Po obsevanju se Račan počuti dobro, je potrdil urad stranke SDP.

Ivico Račana so spet hospitalizirali.
Ivico Račana so spet hospitalizirali. FOTO: Reuters

"Na področju glave so se po odstranjenem tumorju pojavile metastaze. To ni nič nenavadnega. Glede na to, da je Račan imel metastaze na ramenu, je bilo pričakovati, da se bodo pojavile še kje drugje", je poudarila predstavnica za stike z javnostjo SDP-a Gordana Grbić.

Hospitalizacija zaradi zapletov

Račana so hospitalizirali zaradi zapletov, ki so sledili osnovni bolezni in nadaljnjemu zdravljenju. Račan bi moral bolnišnico predvidoma zapustiti v kratkem, so sporočili s stranke.

Potem ko je 31. januarja sporočil, da se zaradi hude bolezni umika iz politike in javnega življenja, so Račana sprejeli v Mestno bolnišnico v Münchnu. Ugotovili so, da ima raka na sečevodu. Operacijsko so mu odstranili levo ledvico, sečevod in limfne vozličke, medtem ko se je izkazalo, da ima v ramenskem obroču metastaze in ne tumorja, kot so sprva predvidevali. Z drugo operacijo so Račanu odstranili še okužene celice v desni rami.

Račan se je po dveh operacijah v Zagreb vrnil 10. marca. Predpisali so mu terapijo, od takrat pa se je zdravil doma. Nekdanji hrvaški politik sicer ne hodi na kemoterapije, temveč se zdravi z zdravilom Sutent, ki ga praviloma predpišejo bolnikom z rakom ledvičnih celic.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

neti
25. 03. 2007 11.19
prizadela me je, njegova bolezen, žal, bil pa je dober sogovornik, ostajajo samo želje, da ozdrvi. darming, kaj veš kaj tebe čaka, morda že imaš neko negativno informacijo v eni celici tvojega organizma, ne veš. Ni kadil, primarno žarišče, sečevod, sram te bodi darming!
Scarlett
25. 03. 2007 10.57
damirg, ti le zdrave reči počneš v življenju??? kakšna oseba pa si, da zapišeš nekaj tako zlobnega? zagrenjen, morda? poskusi ugotoviti zakaj, bolje se boš počutil. Se pa podpišem pod tvoj post, nintendo64!
damirg@email.si
25. 03. 2007 05.40
Sigurno je bil strastni kadilec... sedaj se mu pa vrača na tak način.
nintendo64@email.si
25. 03. 2007 05.23
No, želimo mu najboljše. Z njim se je vsaj dalo pogajat.