Tujina

Račan ima atipični tumor

Zagreb, 31. 01. 2007 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.L./T.S./STA
Komentarji
0

Nekdanji hrvaški premier in predsednik največje opozocijske stranke Ivica Račan ima tumor, zato se umika iz politike.

Ivica Račan
Ivica Račan FOTO: Reuters

Nekdanji hrvaški premier in predsednik Socialdemokratske stranke (SDP) Ivica Račan je sporočil, da potrdili tumor v rami. Nevarno tvorbo so mu zdravniki v Münchnu odkrili sinoči, zato se je Račan odločil, da se bo umaknil iz politike in javnega življenja.

Gre za resno obliko tumora. Operativni poseg je zahteven in treba ga je opraviti čim prej. V tem trenutku se umikam iz javnega življenja in prosim vas, da spoštujete mojo zasebnost. Moja vrnitev je odvisna od rezultata operacije in okrevanja, Borec sem in s podporo družine in prijateljev se bom boril tudi s to boleznijo. Ivica Račan je medijem podal le kratko izjavo o zadrvstvenem stanju

Za zdaj je umik le začasen, dokončno pa se bo odločil po operaciji, ki jo bodo opravili na Hrvaškem. "Glede na uspeh operacije se bom odločil, ali se bom vrnil ali bom dokončno zapustil politiko," je dejal 62-letni Račan, ki ga bo na položaju predsednika stranke zamenjala Željka Antunović. O svojih zdravstvenih težavah pa je obvestil tudi predsednika države Stipeta Mesića.

Dodal je, da ostaja optimističen ter je ob tem zaprosil medije, da spoštujejo njegovo zasebnost. Čeprav gre za zelo redko obliko tumora, bo Račan operativni poseg zaupal hrvaškim zdravnikom.

Račan je že dva meseca občutil bolečine v rami. Zdravniki so sprva domnevali, da naj bi šlo za "zmrznjeno ramo", ko je gibljivost zelo omejena. Pred slabim mesecem pa so se pojavile tudi govorice, da bo Račan moral na operacijo zaradi poškodbe, ki jo je dobil na tenisu, ki ga Račan sicer redno igra.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.