Tujina

Putin grozi z odstopom

Moskva, 12. 10. 2007 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Putin je zagrozil, da bo Rusija odstopila od sporazuma o omejevanju in zmanjšanju količin jedrskega orožja INF iz leta 1987.

Srečali so se v Moskvi
Srečali so se v Moskvi FOTO: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes na začetku pogovorov v bližini ruske prestolnice Moskva z ameriško državno sekretarko Condoleezzo Rice in ameriškim obrambnim ministrom Robertom Gatesom zagrozil z odstopom Rusije od sporazuma o omejevanju in zmanjšanju količin jedrskega orožja INF iz leta 1987.

"Težko bo, da ostanemo zavezani pogodbi, ki zahteva uničenje ruskih in ameriških raket srednjega dosega, če tega ne bodo storile še druge države. Menimo, da je nujno, da tovrstne omejitve, ki veljajo za ZDA in Rusijo, postanejo del univerzalnega sporazuma," je dejal ruski predsednik.

Ameriška državna sekretarka je priznala, da obstajajo različna stališča
Ameriška državna sekretarka je priznala, da obstajajo različna stališča FOTO: Reuters

Putin se je dotaknil tudi ameriških načrtov za postavitev protiraketnega ščita v vzhodni Evropi in posvaril ZDA, naj se odpovejo tovrstnim načrtom, sicer bodo tvegale poslabšanje odnosov z Moskvo.

"Seveda lahko v prihodnosti sprejmemo odločitev o protiraketnem ščitu, ki bi ga postavili nekje na Luni. A preden dosežemo tovrstni dogovor, bomo izgubili priložnost, da uredimo določene sporazume med nami," je dejal Putin.

Riceova pa je ob začetku pogovorov priznala, da obstajajo različna stališča, "a zastavili bomo vse svoje moči, da jih premagamo."

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

12543
15. 10. 2007 00.06
Ja Rossija je federacija. Je aristokratsko vodena država in bo tudi ostala. V njej si drugačnega režima ne želijo. Narod je ponosen na svoje ljudi, voditelje...Edina napaka te državne tvorbe je Stalin in potem perestrojka, ki je privedla državni aparat v bankrot. Po ležanju na dnu se je Ruska federacija hitro in uspešno pobrala iz godlje in ljudje so ponosni predvsem na Vladimirja Putina, ki jim je omogočil delo, varnost... Njegov naslednik naj gre po njegovi poti in si bo zagotovil zmago pri ljudeh. Podatki so iz prve roke, saj polovico mojega časa preživim v Rusiji. Moje mnenje pač temelji na spoznanju, da Rusija ve kaj želi in si to izbojuje samostojno.
DarthRevan
12. 10. 2007 19.26
Coyoteugly82, to mu najverjetneje ne pove nič.
coyoteugly82@gmail.com
12. 10. 2007 19.24
@samec19: Sedi, ena. Malo si prečitaj kaj in kako, preden napišeš bedastočo. Rusija je polpredsedniška zvezna republika in ne parlamentarna republika. Kaj ti to mogoče pove kaj?
Jurij Koya
12. 10. 2007 16.10
samec19 iz tvojega komentarja se vid da si debil od debilov in copatek od amerike. Putin je po meje najboljši predsednik iz teh večkrat omenjenih držav. + sem dokaj preprian da rusija ni tako kot slo in da ima tam predsednik več vpliva kot pa kšn premje. (ni tako kot JJ al pa JD kot pri nas)
DarthRevan
12. 10. 2007 14.18
Samec19, prav tebe bo Putin za dovoljenje vprašal :)
svar
12. 10. 2007 13.14
Ma vsaj tokrat se gre s Putinom pogajat Condi, ki je malo bolj sposobna od Busha :).
samec19@email.si
12. 10. 2007 13.11
Putin pojdi v pokoj, ker tvojih diktatorskih manjer imajo že vsi vrh glave. Baje, da hočeš postati premije, ki ima večja pooblastila kot predsednik. Tukaj pa se opazi tvoj neizmerni pohlep po oblasti. Si eden izmed navadnih ruskih objestnežev, ki jih ne zanimajo posledice ampak samo oblat.
pumpar@volja.net
12. 10. 2007 12.06
Majo..bosanski...orožje za množično bežanje...''ko si čevlje sezujejo''.
drzavljan35
12. 10. 2007 11.59
Bravo PUTIN !!! Koncno si postavil Rusijo na svoje noge in da znate reci NE! Jelcin in Gorbacov sta tko bila proameriska cloveka!