Tujina

Preprečili napad na rafinerije

Sana, 15. 09. 2006 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

Jemenske oblasti so preprečile dva poskusa napadov na naftne objekte, pri tem pa je bilo ubitih pet ljudi.

Jemenske oblasti so potrdile, da so ubili štiri domnevne samomorilske napadalce ter s tem preprečile napad na dve rafineriji
Jemenske oblasti so potrdile, da so ubili štiri domnevne samomorilske napadalce ter s tem preprečile napad na dve rafineriji FOTO: Reuters

Jemenske oblasti so zgodaj zjutraj preprečile dva poskusa napadov na naftne objekte, pri tem pa je bilo ubitih pet ljudi, so sporočili uradni viri. Kot so navedli, so napad na rafinerijo nafte v pokrajini Mareb in na skladišče nafte v pokrajini Haramut, poskušali izvesti samomorilski napadalci z avtomobili, napolnjenimi z eksplozivom.

Pri preprečitvi napadov so bili ubiti štirje samomorilski napadalci in varnostnik, do incidenta pa je prišlo le pet dni pred predsedniškimi in lokalnimi volitvami v tej državi. Po navedbah neimenovanega vira je do poskusov napadov prišlo ob "5.30 po krajevnem času, preprečile pa so ga sile, ki skrbijo za varnost na naftnih objektih in jemenska vojska".

V Jemnu je letos prišlo že do več ugrabitev tujcev, od terorističnih napadov pa je bil v zadnjih letih najhujši napad na ameriški rušilec USS Cole, v katerem je oktobra 2000 v pristanišču mesta Aden umrlo 17 ameriških vojakov. Odgovornost za ta napad je prevzel vodja Al Kaide Osama bin Laden.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.