Tujina

Požari se še kar širijo

San Francisco, 06. 07. 2008 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Požari, ki grozijo več sto domovom v Kaliforniji, se kljub prizadevanjem gasilcev še naprej širijo.

Uničenih je več kvadratnih kilometrov območja.
Uničenih je več kvadratnih kilometrov območja. FOTO: Reuters

Kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger je povedal, da je država zelo dobro pripravljena na požare. '' A ko se nekega dne zbudiš - tako kot sem se jaz pred štirinajstimi dnevi, in izveš, da po državi divja več kot 500 požarov, je to res velik šok,'' je dejal. Guverner je še dodal, da so požari posledica številnih udarov strel, ki so na območje Kalifornije udarile več stokrat in zanetile že 1.700 požarov. Ogenj je uničil več kot dva tisoč kvadratnih kilometrov površin po vsej Kaliforniji in tudi najmanj 67 domov in drugih poslopij. Med gašenjem uničujočih požarov je življenje izgubil tudi gasilec, ki je med postavljanjem ognjenih pregrad doživel infarkt.

Ogenj še naprej divja po Kaliforniji.
Ogenj še naprej divja po Kaliforniji. FOTO: Reuters

Okoli 1.400 požarov so gasilci že omejili, brez nadzora pa še vedno ostaja več kot 330. 2.663 ljudi je bilo evakuiranih, 1.400 drugih pa so opozorili, naj bodo pripravljeni na odhod, če se bodo plameni približali njihovim domovom.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Luna10
06. 07. 2008 11.57