Tujina

Požar v londonskem hotelu: v goreči stavbi tudi pevec Robbie Williams z ženo

London, 07. 06. 2018 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V času požara v prestižnem hotelu Mandarin Oriental v središču Londona so morali evakuirati več kot 30 hotelskih gostov in kar 250 članov osebja. Med tistimi, ki so se uspešno rešili iz goreče stavbe, je bil tudi angleški pevec Robbie Williams.

Londonski petzvezdični hotel v bližini Hyde parka so zajeli plameni.
Londonski petzvezdični hotel v bližini Hyde parka so zajeli plameni. FOTO: AP

Več kot 120 gasilcev londonske gasilske brigade je uspešno zaključilo gašenje obsežnega požara, ki je včeraj zajel petzvezdični hotel Mandarin Oriental v središču Londona. Vzrok požara še ni znan, se pa domneva, da se je ogenj iz fasade razširil v več nadstropij 115 let starega hotela, ki je ravno ’preživel’ obsežno, večmilijonsko prenovo.

Med nesrečnim dogodkom so morali evakuirati 30 hotelskih gostov in 250 članov osebja.
Med nesrečnim dogodkom so morali evakuirati 30 hotelskih gostov in 250 članov osebja. FOTO: AP

V času požara so morali evakuirati več kot 30 hotelskih gostov in kar 250 članov osebja, vsi pa so jo odnesli brez kakršnihkoli poškodb. Kot poroča Sky news, pa je bil med tistimi, ki so morali v naglici zapustiti gorečo stavbo v bližini londonskega Hyde Parka, tudi znan angleški pop pevec Robbie Williams. 

Robbie Williams v Celovcu - 38
Robbie Williams v Celovcu - 38 FOTO: Miro Majcen

Potem ko sta z ženo, igralko Aydo Field, opazila dim, ki se je širil iz nadstropja višje, se je odpravil na balkon in zagledal še več oblakov dima. "Ob prihodu nazaj je že eden od članov osebja hotela potrkal na vrata najine sobe in rekel: ’Pojdita ven,’" je napeto dogajanje v notranjosti hotela v plamenih opisal 44-letni pevec in dodal, da sta nato z ženo stekla po zunanjih požarnih stopnicah in se tako rešila najhujšega.

Vse to se je zgodilo le nekaj trenutkov prej, preden bi se morala udeležiti fotografiranja z Mo Farah in Usainom Boltom na Downing Streetu za promocijo Unicefove dobrodelne nogometne tekme. "Zatem pa sva se morala fotografirati še s predsednico vlade, ki naju je morala čakati 25 minut – hvala ji," je še dodal bivši član fantovske pop zasedbe Take That.

Preden so streho zajeli oranžni plameni, so delavci na njej opravljali vzdrževalna dela

Po poročanju Sky News so bili gasilci o požaru obveščeni okoli 16. ure po lokalnem času. 19-letni inženir dvigal, ki se je predstavil kot Harry, je povedal, da je opazil požar in svojemu kolegu zaklical, da morata hitro na varno: "Nujno moraš iz jaška za dvigalo. Resno mislim." Ravno na dan požara pa so delavci opravljali vzdrževalna dela na strehi, ki so jo kmalu zatem zajeli oranžni plameni.

V času požara pa je bila ena od gostij hotela tudi televizijska voditeljica Anna Whiteley, ki je pohvalila evakuacijo: "Ravnokar so nas evakuirali iz hotela in sedaj vidim to ... Res, noro. Pozitivno sem presenečena, kako organizirano so nas pripeljali na varno iz hotela."

Vodstvo hotela o obsegu škode še ne želi dajati ocen

Medtem pa je uradno izjavo že podalo tudi vodstvo hotela in potrdilo, da so uspeli pogasniti "nesrečni požar", goste pa nastanili v druge hotele v bližini. "Po našem najboljšem vedenju smo obravnavali vse goste hotela, v stiku pa smo tudi s tistimi, ki v času požara niso bili v stavbi." Poleg tega so povedali, da so na varnem tudi vsi zaposleni. "Želeli bi se zahvaliti vsem, ki so izrazili zaskrbljenost zaradi tega žalostnega incidenta," so še dodali. O oceni škode, ki jo je povzročil požar, pa za zdaj še ne morejo govoriti. "V teku je popolna preiskava dogodka in za njeno dokončanje bo potreben čas."

Dolgoletni zvesti gostje hotela so tudi člani kraljeve družine. Leta 2011 je hotel gostil svečano večerjo pred poroko vojvodinje Kate Middleton in princa Williama.

Hotel z bogato zgodovino

Zgodovinska stavba je bila prvič odprta leta 1902 kot Hyde Park hotel, preden jo je leta 1996 kupila Mandarin Oriental Hotel Group. Pravkar so zaključili 18-mesečno celovito obnovo v vrednosti 212 milijonov evrov. 

Stavbo je sicer že leta 1899 zajel večji požar in poškodoval tri nadstropja ter uničil del strehe. Tudi v tem požaru ni bilo nobenih smrtnih žrtev ali poškodbovanih oseb.

 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pantokrator
07. 06. 2018 17.23
Spet šparajo na termoizolaciji.....ibitol je vrag...
flojdi
07. 06. 2018 16.10
.o..250 jih ustrežuje 30im. / no ja najbrž se splača
brezveze13
07. 06. 2018 11.08
+1
jao angleži zopet so šparali pri termo izolaciji in dajali sporni material če ne bi izstopiliiz EU bi dobili za ta poseg evropska sredstva da bi lahko bolj kvalitetno delali
KrTakoNeki
07. 06. 2018 10.50
+2
... 19-letni inženir dvigal, ki se je predstavil kot Harry... ta je pa kmalu zaključil študij...
Sončnizahod
07. 06. 2018 10.19
-4
Koga briga Amerika...
mb6
07. 06. 2018 10.27
+2
London je sicer malce bliže nam... Ampak res je tudi to "tam čez lužo" (sicer drugo, pa vseeno) :)
Houmi83
07. 06. 2018 10.29
+0