Tujina

Powell: ZDA ne grozijo Siriji in Iranu

Washington, 10. 04. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški državni sekretar Colin Powell je v pogovoru za današnjo izdajo ameriškega dnevnika Los Angeles Times dejal, da ameriški opomini Siriji in Iranu ne pomenijo grožnje z vojno.

Colin Powell
Colin Powell FOTO: Reuters

"Menimo, da bi se države, kot so Sirija, Iran in druge, morale zavedati, da razvijanje orožja za množično uničevanje in podpora terorističnim dejavnostim ni v njihovem interesu," je poudaril Powell in dodal, da to ne nujno pomeni, da nameravajo ZDA začeti vojaško akcijo proti njim.

Kot je še dejal Powell, morajo te države premisliti o posledicah svojega vedenja. "Toda to ne pomeni, da je edina posledica, o kateri razmišlja ameriški predsednik George Bush, vojaška intervencija. Veliko je načinov za kljubovanje izzivom, s katerimi se soočamo," je menil Powell.

Ameriški obrambni sekretar Donald Rumsfeld je v sredo na sedežu Pentagona v Washingtonu obtožil Sirijo, da zagotavlja zatočišče nekaterim predstavnikom iraškega režima Sadama Huseina oziroma jim pomaga na varno. Rumsfeld je Sirijo tudi obtožil, da je iraški vojski dobavljala opremo za nočno bojevanje in drugo vojaško tehniko. Prav tako pa se sirski borci pridružujejo iraškim bojevnikom v odporu proti ameriško-britanskim koalicijskim silam, je še potožil Rumsfeld.

SORODNI ČLANKI