Tujina

Potresa nista povzročila škode

Tokio, 30. 09. 2007 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Močan potres je stresel južno obalo Nove Zelandije. Tla so se tresla tudi na otoku Guam.

Močan potres z močjo 7,4 stopnje po Richterjevi lestvici je prizadel južno obalo Nove Zelandije. Japonska meteorološka agencija je ocenila moč potresa na 7,4, avstralska agencija Geoscience Australija pa na 7,6. Žarišče potresa je bilo 350 kilometrov oddaljeno od gosto poseljene zahodne obale južnega otoka.

Predstavnik avstralske agencije je povedal, da glede na oddaljenost žarišča potresa, ne pričakujejo poročil o večji gmotni škodi.

Potresel stresel Guam

Potres z močjo 7,1 stopnje pa je prizadel območje blizu otoka Guam v Tihem oceanu. Poročil o povzročeni škodi ni, oblasti pa niso izdale opozorila o nevarnosti popotresnih valov oziroma cunamijev.

Epicenter potresa je bil 30 kilometrov pod morsko gladino, poroča japonska meteorološka agencija. Dve uri po potresu lokalne televizije ne poročajo o škodi. Otoku Guam leži vzhodno od Filipinov, na otoku pa ima svoje enote tudi ameriška vojska.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

simpatija78@hotmail.com
30. 09. 2007 21.38
čutim zdaj potres uhra je 21,34,,,,,,imam zdaj vizije ,,slabo mi je ,, v ali v tej uhri se bo tresla zemlja ,,,dans jutri ali pa v 3 dneh ,, garantiram ,,,,, teško vam razložit i meni kake vizije imam ,,čakam strokovnjake naj se mi oglasijo
simpatija78@hotmail.com
30. 09. 2007 21.08
JOP SEM TA POTRES NAPOVEDAL VČERAJ ,,IŠČEM LJUDI DA BI MI RAZLOŽILI KAJ SE DOGAJA Z MANO ,,VSAK POTRES VEM KDAJ BO IN OBČUTIM GA ,,OD TEGA MI ZELO SLABO TER SLABO POČUTJE IMAM ,,IŠČEM STROKOVNJAKE ZATO DA BI Z NJIMI KONTAKTIRO O TEM ,, VESELILO BI ME ČE BI KDO POMAGAL REŠIT TO SITUACIJO ALI POVEDO KJE SE NAJ OBRNEM ,,,,