Tujina

Policija išče bombaše

London, 30. 06. 2007 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
2

Britanska protiteroristična policija pospešeno išče osumljence, potem ko so v Londonu našli dva avtomobila bombe.

Oba avtomobila sta bila znamke mercedez in polna bencina, plinskih jeklenk in žebljev
Oba avtomobila sta bila znamke mercedez in polna bencina, plinskih jeklenk in žebljev FOTO: Reuters

Londonska policija je v noči na petek v bližini Picadilly Circusa v središču Londona našla avtomobil, poln eksplozivnih sredstev, v petek popoldan pa pred garažno hišo v bližini Hyde parka še enega.

Vozili, obe znamke mercedes, sta bili polni bencina, plinskih jeklenk in žebljev, in bi, v primeru, da bi gorivo eksplodiralo, lahko terjale na desetine življenj.

Preprečili več deset smrtnih žrtev

Predstavnik londonske policije Peter Clarke je na novinarski konferenci v petek zvečer potrdil, da je med vozili obstajala očitna povezava.

Cilj napadalcev je bil po njegovih besedah, da bi obe eksplozivni napravi razneslo v samem osrčju zabaviščnega dela Londona, kar bi v zgodnjih jutranjih urah, ko so obiskovalci zapuščali diskoteke in nočne lokale, lahko povzročilo veliko število smrtnih žrtev.

Policija preiskuje območje, kjer so našli avtomobil bombo
Policija preiskuje območje, kjer so našli avtomobil bombo FOTO: Reuters

Imajo sliko osumljenca?

Pri preiskavi jim pomaga veliko število varnostnih kamer, nameščenih v središču Londona, s pomočjo katerih naj bi po poročanju nekaterih medijev že imeli tudi sliko osumljenca, ki naj bi vozil prvo vozilo, česar pa londonska policija ni potrdila.

Policija je povečala število pripadnikov policijskih patrulij na terenu in poostrila varnostne ukrepe na javnih prireditvah v prestolnici.

Teroristični napad napad se je zgodil pred drugo obletnico terorističnih napadov v Londonu 7. julija 2005, ko je bilo v napadih na sredstva javnega prevoza v Londonu ubitih 56 ljudi, vključno s štirimi samomorilskimi napadalci.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hot-shot69
30. 06. 2007 19.17
jaoo, let the conspiracy theories begin...
jrainer@siol.net
30. 06. 2007 11.43
Mislim, da iščejo samega sebe!