Tujina

Pogrešano našli živo

Ipswich, 15. 12. 2006 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pogrešano dekle iz Suffolka, kjer so našli že pet žrtev serijskega morilca, je policija našla živo in zdravo.

Annette Nicholls
Annette Nicholls FOTO: Reuters

Britanska televizija Sky news je poročala, da naj bi v britanskem mestu Ipswich znova pogrešali neko dekle, kar je policija nekaj ur kasneje zanikala. Na novinarski konferenci so preiskovalci umorov serijskega morilca iz Suffolka pojasnili, da so pogrešano dekle našli živo.

Sicer pa je policija prvo žrtev serijskega morilca iz Ipswicha našla 2. decembra. Truplo 25-letne Gemme Adams so odkrili v potoku ob mestu. Šest dni pozneje so v bližini odkrili truplo njene prijateljice, 19-letne Tanie Nicol, 10. decembra pa so našli še tretjo žrtev, 24-letno Anneli Alderton. Na polju v bližini vasi Levington je policija v torek spet odkrila dve goli ženski trupli. Eno so prepoznali kot 24-letno Paulo Clennell, ki je le nekaj dni pred sobotnim izginotjem v pogovoru za televizijo dejala, da - kljub umorom treh prostitutk - dela na ulici, ker potrebuje denar. Sedaj pa so potrdili še domnevanja, da gre pri peti žrtvi za 29-letno prostitutko Annette Nicholls, ki je izginila 5. decembra.

"Gre za umor, ki je povezan z umori ostali štirih žensk," je povedal kriminalist Stewart Gull. Ker prve preiskave niso razkrile, kako je Nichollsonova umrla, bodo v naslednjih dneh izvedli še dodatne teste.

Morilec še vedno na prostosti

Policija morilca še vedno išče
Policija morilca še vedno išče FOTO: Reuters

Policija 'razparača' iz Ipswicha, ki si je doslej žrtve izbiral le med prostitutkami, še vedno mrzlično išče. Za pomoč so zaprosili tudi javnost in v zadnjih 24 urah prejeli kar 1800 klicev. Prodajalkam ljubezni so oblasti svetovale, naj se ponoči ne zadržujejo na ulicah. Prostitutkam v vzhodnem delu Anglije so zato ponudili celo finančno pomoč.

Mediji so namigovali, da so bile žrtve po vsej verjetnosti omamljene, saj na truplih ni bilo vidnih znakov nasilja. Strokovnjaki so zato izvedli tudi toksikološke teste, katerih rezultati še niso znani.

Morilca je javnost poimenovala 'davitelj iz Suffolka', čeprav še vedno ni popolnoma jasno, kako so ženske umrle. Policija je le sporočila, da je bila 24-letna Anneli Alderton zadavljena, 24-letna Paula Clennell pa naj bi umrla zaradi poškodb vratu.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.