Tujina

Izginil helikopter

Vancouver/Kabul, 22. 01. 2006 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Kanadi je strmoglavilo manjše letalo, v Afganistanu pa je izginil helikopter s sedmimi člani posadke.

V nesreči letala, ki se je zrušilo na zahodu Kanade, so življenje izgubili trije potniki. Pet ljudi je ranjenih, vsi pa so v kritičnem stanju. Med potniki je bil tudi dojenček, vendar ni znano, ali je preživel.

Letalo vrste Cessna 208 je potovalo iz Toronta v Vancouver, strmoglavilo pa naj bi zaradi težav z motorjem. Ker se je nesreča zgodila na zelo težko dostopnem območju, so morali prve reševalce tja poslati s padalom.

Helikopter izginil

Helikopter, s katerim so v potresu prizadetim prebivalcem dostavljali pomoč, je izginil
Helikopter, s katerim so v potresu prizadetim prebivalcem dostavljali pomoč, je izginil FOTO: Reuters

Med letom čez Afganistan je izginil helikopter, s katerim se je sedem Turkmenistancev vračalo s humanitarne misije v Pakistanu, kjer so pomagali žrtvam oktobrskega potresa.

Helikopter je iz pakistanskega mesta Pešavar odletel v petek popoldne, kmalu po vstopu v afganistanski zračni prostor pa so z njim izgubili stik, so povedali predstavniki Mednarodnega rdečega križa, ki so ga najeli.

Iskalna akcija poteka na obeh straneh afganistansko-pakistanske meje.

Ali je bil helikopter morda sestreljen, pa predstavniki Mednarodnega odbora Rdečega križa niso komentirali. Razmere na obmejnem območju med državama so namreč zaradi Talibanov in pripadnikov mednarodne teroristične mreže Al Kaida, ki se na območju večkrat spopadejo z vladnimi in koalicijskimi silami, pod vodstvom ZDA, nestabilne.