Svet

Pogorelc: Država in občine so naredile dovolj, sedaj so na potezi Romi

Ribnica, 28. 08. 2024 16.30 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Rebeka Tomaduz
Komentarji
2

Precej večje spremembe pa čakajo Rome v ribniških romskih naseljih, če seveda želijo dostop do pitne vode, pravi tamkajšnji župan Samo Pogorelc. Danes je župan svetu Romske skupnosti ter predstavnikom vseh treh romskih naselij v Ribnici jasno povedal, da so na potezi Romi. "Država in občine so naredile dovolj in vse dodatne želje ter zahteve bodo terjale sodelovanje Romov," meni župan. Če ustrezne integracije v lokalno skupnost ne bo, bo tudi občinska obljuba o pitni vodi prelomljena.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
01. 09. 2024 18.56
+3
"Pogorelc: Država in občine so naredile dovolj, sedaj so na potezi Romi" , Pogorelec ima prav , do sedaj so Romi samo dobivali , socialke , otroške dodatke, ..... oni pa niso od sebe dali nič od niča , igra se mora sedaj obrniti , najprej naj Romi pošljejo otroke v šolo , potem šele otroški dodatek, najprej naj očistijo po svojem naselju, potem šele socialke in še to v obliki bonov za hrano, torej Romi pokažite kaj volje in potem boste od te države tudi kaj dobili , govorijo o vodi , pa si niti rezervoarjev za vodo ne očistijo , kam naj bi jim gasilci vodo natočili ?? ....
Bogo30
28. 08. 2024 20.14
+2
Ali vodo dobis ce hodis v osnovno solo in nato se naprej izobrazujes, kocas fakulteto in nato delas za minimalca? Za priklop na vodo sem mogel sam placat.