Tujina

Po 20 urah končno iz vode

Sydney, 24. 05. 2008 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Reševalci so po 20 urah iz mrzle vode le rešili pogrešana potapljača in ju odpeljali na kopno.

Dva potapljača, Britanca in Američanko, so danes po 20 urah iskanja le našli. Reševalni helikopter je potapljača opazil okoli 12,5 kilometrov severozahodno od mesta, kjer je bilo zbirno mesto skupine potapljačev. Helikopter je najdena potapljača odpeljal na bližnji turistični otok.

Reševalec Darren Bobin je povedal, da sta bila potapljača vidno vesela, ko sta ugledala reševalni helikopter. ''Oba potapljača sta bila v vodi, plavala sta in komaj čakala, da sta vstopila v helikopter,'' je povedal. ''Bila sta res vesela, da sta bila na suhem,'' je povedal zdravnik Aaron Harper.

Policija je povedala, da sta 38-letni Britanec in 40-letna Američanka izkušena potapljača. Reševalci pa so sporočili, da so zelo presenečeni, da potapljača nista utrpela večjih opeklin zaradi izpostavljenosti močnemu avstralskemu soncu. Prepričani so, da jima je prav potapljaška obleka pomagala ohranjati toploto v mrzli noči. Pilot reševalnega helikopterja je povedal, da sta potapljača imela veliko srečo. ''Po tako dolgem času, preživetem v vodi, je lahko vsakdo srečen, da je še živ,'' je povedal.

Par se je s skupino še štirih potapljačev odpravil z barko na morje, potem pa se je v petek popoldan ločil od skupine in zataval okoli osem navtičnih milj stran od kolegov. Policija je povedala, da se je par potapljal v majhnem zalivu imenovanem Gary's Lagoon, potem pa se iz globin nista pravočasno dvignila na površino. Skupina potapljačev je takoj začela z iskanjem, ker pa niso našli nobene sledi za pogrešanima, je obvestila policijo. Potapljača so iskala tri letala, med njimi tudi posebno reševalno in iskalno letalo z infrardečo opremo. Iskanje so reševalci s sedmimi helikopterji in tremi letali nadaljevali tudi danes, ko so po 20 urah le našli pogrešana potapljača.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bar76182
24. 05. 2008 19.43
Čudn, da ju ni kak morski pes pojedu :))
dani333
24. 05. 2008 19.41
sj vids da so bli v pm,tm jih se morski ps ni mogu najt hehe.)
dani333
24. 05. 2008 19.12
ti bi tud 10 let starejsi zgledu ce bi biu 20 ur v vodi:P
Uroš Gregorec
24. 05. 2008 18.14
Jao, če je pa ta britanec star 38 let, pol nej me pa tut kokla brcne. Zgleda vsaj 48.