Tujina

Peres: obleganje Arafata odvečno

Jeruzalem, 02. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izraelski zunanji minister Šimon Peres je za izraelski radio povedal, da je bilo obleganje in uničevanje rezidence palestinskega voditelja Jaserja Arafata v Ramali, odvečno in je Arafata le še okrepilo.

Obleganja Arafata mu je le zvišalo popularnost
Obleganja Arafata mu je le zvišalo popularnost FOTO: Reuters

Glede desetdnevega izraelskega obleganja Arafata v Ramali, ki se je končalo 29. septembra je Šaron prepričan, da je "vsa zadeva odvečna in je le upočasnila palestinske reforme ter povečala podporo arabskega in nearabskega sveta Arafatu," je menil Peres.

Izraelci ponovno zavzeli položaje

Izraelska vojska medtem vnovič zavzela položaje okoli Arafatove rezidence, izraelski vojaki pa naj bi se vrnili tudi v šestnadstropno stavbo palestinskega kulturnega ministrstva, ki leži kakih sto metrov od Arafatovega urada. Vojska je v Ramali aretirala tudi vodjo Arabske osvobodilne fronte Rakata Salema, so sporočili palestinski varnostni viri.

Palestinski voditelj Arafat pa je danes proračunski zakon, ki ga je ameriški predsednik George Bush podpisal v torek, označil kot "katastrofo", ker poziva k preselitvi ameriškega veleposlaništva v Izraelu iz Tel Aviva v Jeruzalem.

SORODNI ČLANKI