Tujina

Pastorjeva 'spolna nemorala'

Colorado Springs, 05. 11. 2006 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški pastor, ki je glasno nasprotoval porokam homoseksualcem, je priznal 'spolno nemoralnost'.

Še ena od afer, ki pred kongresnimi volitvami pretresajo vrste ameriških republikancev, je izbruhnila, ko je 49-letni prebivalec Denverja Mike Jones svojega občasnega ljubimca Teda Haggarda zagledal na televiziji, kako kot vplivni konzervativni pastor pridiga proti istospolnim zakonskim zvezam.

Republikanska stranka je na udaru že drugič pred volitvami: pred slabim mesecem je za škandal namreč poskrbel v pedofilsko afero vpleten kongresnik Mark Foley.

Jones je javnost obvestil o njuni zvezi, evangeličanski pastor, sicer oče petih otrok, pa je sprva vse zanikal. Nato je povedal, da ga je moški, ki ga je spoznal prek interneta, samo zmasiral in mu prodal drogo, spolnih stikov pa naj ne bi imela. Zgodba pa se razvija naprej, pastor je namreč zdaj priznal, da je kriv “spolne nemoralnosti”, proti kateri se je dolgo bojeval. “Kriv sem spolne nemoralnosti, goljuf sem in lažnivec. Obstaja del mojega življenja, ki je odvraten in temen, in proti njemu sem se boril, odkar sem odrasel,” je skesani pastor zapisal v pismu vernikom.

Zaradi afere Haggard ni več na čelu cerkve s 14 tisoč verniki, prav tako je odstopil z mesta predsednika nacionalne zveze 30 milijonov ameriških evangeličanov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.