Svet

Parlamentarni odbor podprl kandidaturo Marte Kos

Ljubljana, 19. 09. 2024 19.00 | Posodobljeno pred 14 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Danica Jovanović
Komentarji
1

Z devetimi glasovi za in petimi proti je parlamentarni odbor podprl kandidaturo Marte Kos za evropsko komisarsko. V burnem zaslišanju pred poslanci, ki je trajalo kar pet ur, je morala Kos odgovarjati na očitke o sodelovanju z Udbo, domnevni naklonjenosti Rusiji in plačevanju davkov izven Slovenije. Vlada je kandidaturo Marte Kos, ki vse omenjene očitke zavrača, dokončno potrdila in jo poslala predsednici Evropske komisije. Kandidatko pa zdaj čaka še predstavitev pred evropskimi poslanci.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odpisani zasedli vlado
19. 09. 2024 20.34
Gledal sem potek te komisije.Kosovki je bilo dokazano popolnoma vse.Delovanje v udbi,zaradi izdajanja podatkov rusiji je morala zapustiti parlament v Švici,podpira vojno v Ukrajini ter ruskega agresorja putina,izdane so bile številke ko je delala za Udbo in koliko nedolžnih je poslala na odstranitev v komunističnem režimu in še in še je bilo navedenega. Od kje informacije,da jo je podprla celotna vlada saj so jo seveda podprli samo v golobovi sekti kar bo tudi v Bruslju na komisiji nepredstavljiva sramota za slovenijo saj bo vse prišlo na dan.Tukaj je sedaj razvidno kaki rusofili vodijo vlado in uveljavljalo propadli komunistični rezim ter komunistično diktaturo državljani pa samo stokajo ter prenašajo takšen kriminal..