Tujina

'Palestinci si zaslužijo svojo državo'

Ramala, 10. 03. 2010 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

… je dejal ameriški podpredsednik Biden. S tem je očitno hotel pomiriti Palestince in jih prepričati, da imajo še vedno podporo ZDA. Ob tem je obsodil izraelske napovedi o gradnji novih naselbin.

Biden poskuša pomiriti Palestince.
Biden poskuša pomiriti Palestince. FOTO: Reuters

Ameriški podpredsednik Joe Biden, ki se je danes v Ramali na Zahodnem bregu sešel s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, je izjavil, da si Palestinci zaslužijo državo, ki bo sposobna preživeti in ki bo imela sklenjeno ozemlje.

Biden je s temi besedami Palestince očitno skušal pomiriti in jih prepričati, da še vedno uživajo podporo ZDA, potem ko je Izrael v torek napovedal gradnjo novih 1600 stanovanj v vzhodnem Jeruzalemu. Prav ta napoved je zasenčila Bidenov obisk v regiji, v okviru katerega se je v torek sešel tudi z izraelskim vodstvom.

Ameriški podpredsednik je danes napoved gradnje novih stanovanj v vzhodnem Jeruzalemu, nad katero je nezadovoljstvo izrazil že v torek na večerji z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem, znova obsodil. Kot je dejal, to "spodkopava" zaupanje, ki je potrebno za mirovne pogovore med Izraelci in Palestinci. Slednji so sicer v ponedeljek pristali na posredne pogovore z izraelsko stranjo.

"ZDA bodo obema stranema pripisale krivdo za vsakršno dejanje ali izjavo, ki neti napetosti ali prejudicira izid pogovorov – in ta (izraelska) odločitev je takšna," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Biden. "Obe strani bi morali graditi ozračje v podporo pogajanjem, ne pa takšno, ki jih bo zapletlo," je še dejal ameriški podpredsednik.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jorgovan1960
12. 03. 2010 00.07
ZAKAJ KOPTI KI SO DIREKTNI POTOMKI STARIH EGIPĆANOV IN IH JE DANS OKOLI 10 MILIONOV V ISLAMSKEM EGPITU,ARABCI SO OKUPIRALI NJIHOVO DRŽAVO....ONI SO KRISTIJANI....DANES IMAJO ZELO MALO PRAVIC....ZAKAJ SE NJIMI NE DA DRŽAVA??
dtjukuku
11. 03. 2010 22.48
amerika izrael = best friends, pa nj glumijo kokr hočjo.. palestina pa... kaj jim pa loh nardijo, ena boga revna država....
19slovenija91
11. 03. 2010 18.28
Izrael je ena država, z katero ni ****! Združeni arabski emirati so ih večkrat napadli pa vedno igubili( in z tem vsako vojno še delček zemlje)! Izrael se je vedno samo branil... in tudi napad na Libanon! pousem opravičeno- napadli so ih namreč po 6000i raketi ki so jo prejeli iz libanona! 6000i ja! Živel Izrael! ps( Jeruzalem je usaj v rokah judou, ki pa niso daleč od krščanstva)! Torej je naš in križarski marš se je izplačal!!!
porka.malorka
11. 03. 2010 15.02
Saj majo državo. Sam je pod okupacijo izraela. lSRAEL Palestina je imela državo . Toda ko so jim neupravičeno ukradli večji del ozemlja. So hoteli da to palestinci priznajo kot novo državo. Toda zakaj bi. In vse ostalo je tako kot je. In kot vedno vemo kdo je resnični krivec. A ne
ex-patriot
11. 03. 2010 14.27
Palestinci niso narod so Arabci, nič drugega! Mediji vedno prikažejo samo tisto, kar je za dobro zgodbo zanimivo, ne pa resnico. Stvari in razmere pa dobro poznam.
Zaharija
11. 03. 2010 11.43
ex-patriot pa zakaj govoris bedarije oz stvari ki jih ne razumes.. Na zalost mediji so palestince prikazali v taksni luci kot so jo, je pa res da je to dodobra izmucen in izmozgan narod, ki si definitivno zasluzi svojo drzavo..Americani pa so hinavci..Upam da cimprej pride do mira na teh obmocjih
lSRAEL
11. 03. 2010 10.50
Srpko, leta 1948 so Palestinci zavrnili ustanovitev Palestinske države. Smola. Malo pogoglaj "ustanovitev Izraela" in podobno.
kdole
11. 03. 2010 08.59
Mislim haloooo!!!!!!!!!!!!!! -najbolj naiven narod palestinci -najbolj bogi narod palestinci -najbolj opeharjen narod palestinci -najbolj splektarski narod izraelci -najbolj okruti narod izraelci -največji hinavci Američani, kateri se delajo pogajevalca a jih izrael ne .... 5% DELATI SLABO A UPATI NA DOBRO!!!!!!! prej ko slej se bo vrnilo
WikiX
11. 03. 2010 01.36
Pa poskusimo takole. Izraelece tja ni za rokco pripeljal bog, temveč so se takrat tako selili narodi, preden so iznašli priseljensko ter drugo politiko. Oni zdaj imajo svojo zemljo, enako kot tudi Palestinci, ki pa bodo morali odložiti jihad, ker se je skozi tisočletja, spremenila regionalna podoba njihove svete zemlje. V bistvu to že imajo, nimajo pa NATO ali drugih zaveznikov, da bi nadomestili ves državni aparat, ki ga za državnost potrebuje njihova pol plemenska skupnost. Različnost religij izgleda nepremostljiva ovira, vendar je vpliv obeh že načela znanost, s tem ko je rešila precej stvarnih problemov obeh ljudstev. Oba stvarnika vesolja, bosta morala začeti stvari razlagati bolj na kratko, ker bodo ljudje prezaposleni z modernizacijo, oziroma zelo obširno in v podrobnosti, na številnih modernih univerzah po svetu, ki bo veselo znanstvenega odkritja vsakega novega delčka temeljev človeške civilizacije.
15cmVspranjO
11. 03. 2010 00.08
izrael je palestina.... resniccaaaaa!!!!!
skydrol7
10. 03. 2010 22.28
politicne igre........... narod pa nastrada
damirg@email.si
10. 03. 2010 21.58
palestinci so imeli svojo državo, dokler je zahodnjaki niso ukradli in tja naselili žide. tako da tukaj ni vprašanje ali si jo zaslužijo ali ne. preprosto je izrael palestina.
abeceda123
10. 03. 2010 21.30
Torej, če si jo zaslužijo Palestinci, kot trdi podpredsednik ZDA, je povedal dovolj. Vsekakor, druga stran si tega ne zasluži, če sem ga prav razumel.
Srbenda
10. 03. 2010 19.51
Ce bi si vsi zasluzili svojo drzavo, bi imeli na tisoce drzav. Od te Amerike se lahko pricakuje samo dvolicnost.
laufer
10. 03. 2010 18.12
Državo ima lahko tisti, ki jo je sposoben vzpostaviti!
srpko
10. 03. 2010 17.53
'Palestinci si zaslužijo svojo državo' A to zdaj poveste po več desetletij morije, ko ste ameri lahko že 1950 leta, ko ste ustanavljali izrael - lahko dali tudi palestincem državo - in bi bil mir. Medtem je umrlo nekaj milijonov ljudi. Butasti ameri.
toncek.bb
10. 03. 2010 17.10
LEPE IN PRAVILNE BESEDE - a kaj ko vse ostaja le pri besedah...zidje bodo vseeno svoje naredili, na ta nacin zelijo omogociti cimbolj hitro napredovanje - pol k se bodo palestinci spet zbunili - bodo pa rekli evo spet terorizem - pa ceprav ga oni izvajajo 100x bolj, ampak potiho in prikrito - saj se sirijo hitreje kot podgane - groza! najhuje pa je to, da tud sami izvajajo kvazi-napade na svoj narod in blatijo palestince in posledicno si delajo izgovore za se vecje napade (po njihovo: obramba oz. odgovor na prejsni kvazi teror.napad) - in si tako pocasi lastijo ozemlje.....na koncu bodo tud sami pristal, da palestinci dobijo svojo drzavo - ampak takrat, ko bodo oni osvojili 90% vsega (nekoc palestinskega) ozemlja!! arabska liga pa to samo opazuje - vendar tud to ne bo slo tko v nedogled, enkrt bo pocilo! in takrt na bo fajn....