Tujina

Operacija brez komplikacij

Zagreb, 12. 02. 2007 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zdravniki v Münchnu so sporočili, da je Ivica Račan uspešno prestal operacijo in se počuti dobro.

Po diagnozi raka je Račan izjavil, da se umika iz politike in javnega življenja, dokler ne bo znano, ali bo operacija uspešna
Po diagnozi raka je Račan izjavil, da se umika iz politike in javnega življenja, dokler ne bo znano, ali bo operacija uspešna FOTO: Reuters

Zdravniki v Münchnu so predsedniku največje hrvaške opozicijske stranke Socialdemokratske stranke (SDP) Ivici Račanu zaradi tumorja odstranili levo ledvico, ureter in limfne vozličke, so sporočili iz SDP-a. Kot je v sporočilu za javnost poudarila tiskovna predstavnica stranke "na današnji operaciji ni bilo komplikacij, Račan se je zbudil iz splošne anestezije in se počuti dobro".

Račana je operiral vodja urološkega oddelka mestne bolnice v Muenchenu in glavni kirurg Albrecht Schilling. O nadaljevanju zdravljenja bodo po zdravniških konzultacijah in po pridobitvi končnih izvidov sicer zdravniki odločili v naslednjih nekaj dneh. Hrvaški mediji medtem že napovedujejo, da bo operacija metastaz v desni rami sledila že v nekaj dneh.

Račana so zaradi suma tumorja v desni rami v bolnico v Münchnu prepeljali prejšnji ponedeljek. Po nujnih preiskavah so zdravniki ugotovili, da gre za metastaze, medtem ko naj bi bil primarni tumor na levi ledvici. Takoj po diagnozi raka je Račan izjavil, da se umika iz politike in javnega življenja, dokler ne bo znano, ali bo operacija uspešna. Vodenje SDP je prevzela Račanova namestnica Željka Antunovič, ki je večkrat ponovila, da SDP normalno deluje in se pripravlja na zmago na letošnjih parlamentarnih volitvah.

Iz stranke pa so prejšnji teden državljane opozorili, naj ne zaupajo osebam, ki trdijo, da zbirajo denar za Račanovo zdravljenje, kar se je doslej že dogajalo v Zagrebu in na Reki. V SDP namreč poudarjajo, da bo stroške zdravljenja plačala družina Račan. Medtem je Račan prejšnji petek dobil svojega prvega vnuka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.