Tujina

Obračun med tolpami

Vancouver, 10. 08. 2007 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kanadska policija raziskuje streljanje v Vancouvru, v katerem sta umrli dve osebi, šest pa je bilo ranjenih.

Kanadska policija je v četrtek še vedno preiskovala hud zločin, ki se je zgodil zgodaj zjutraj v kitajski restavraciji v Vancouvru na zahodu države. V restavracijo Fortune Happiness v kitajski četrti sta vdrla dva zamaskirana moška in postrelila osem oseb, ki so sedele za isto mizo, nato pa pobegnila.

Mestne oblasti pravijo, da gre za doslej najhujši zločin v mestu.
Mestne oblasti pravijo, da gre za doslej najhujši zločin v mestu. FOTO: Reuters

Policija v Vancouvru sumi, da gre za obračun med tolpami, čeprav zaradi preiskave ne izdaja podrobnosti. Zamaskirana neznanca sta streljala na štiri moške in štiri ženske, od katerih sta bili dve osebi ubiti, šest pa ranjenih.

Mestne oblasti pravijo, da gre za doslej najhujši zločin v mestu, ki je sicer glede kriminala še kar varno. Župan mesta Vancouver je skušal pomiriti prebivalce mesta s tem, ko je poudaril, da policija intenzivno preiskuje primer.

Namsetnik predstojnika policija Rich je poudaril, da je Vancouver mesto, ki je preplavljeno z orožjem, ki so ga prekupčevalci z orožjem pretihotapili v Kanado iz ZDA.
Namsetnik predstojnika policija Rich je poudaril, da je Vancouver mesto, ki je preplavljeno z orožjem, ki so ga prekupčevalci z orožjem pretihotapili v Kanado iz ZDA. FOTO: Reuters

Število strelskih obračunov naj bi od lanskega leta upadlo za 60 odstotkov, vendar pa si policija kljub temu želi več denarja za poostren nadzor nekaterih nevarnejših predelov mesta z živahnim nočnim življenjem.

Namestik predstojnika policije v Vancouvru Bob Rich je poudaril, da je zaskrbljen nad varnostjo v mestu in naraščajočim nasiljem, poleg tega pa je ob tej tragediji ponovil zahtevo po povečanju sredstev za opremo policistov. Zatrdil je, da je Vancouver mesto, ki je preplavljeno z orožjem, ki so ga prekupčevalci z orožjem pretihotapili v Kanado iz ZDA. Premier Stephen Harper je dejal, da je porast kriminala v mestu velik problem, ki pa ga skušajo rešiti tudi s spremembo zakonodaje in strožjimi kaznimi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.