Tujina

Novi Jack Razparač?

Ipswitch, 11. 12. 2006 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Anglijo pretresajo umori prijateljic noči. V osmih dneh so našli trupla treh prostitutk, še dve sta pogrešani.

25-letna Gemma je izginila sredi novembra
25-letna Gemma je izginila sredi novembra FOTO: Reuters

Policija v Ipswitchu je ženske, ki se ukvarjajo z najstarejšo obrtjo na svetu, pozvala, naj se ponoči nikar same ne sprehajajo po ulicah. Od konca oktobra so namreč v mestu severno od Londona izginile štiri prostitutke, trupla treh so odkrili v zadnjih osmih dneh, dve sta še pogrešani.

19-letna Tania in 25-letna Gemma sta delali skupaj obe so zadnjič videli v rdeči četrti mesta. Konec oktobra je izginila mlajša, dva tedna kasneje še starejša. Trupli obeh so pred dnevi našli v potoku blizu mesta, obe sta bili goli. Identiteta tretje umorjene ženske še ni znana.

Policija zdaj išče še dve pogrešani prostitutki. 24-letno Paulo so zadnjič videli v soboto ponoči, nato pa se je za njo izgubila vsaka sled. 29-letna Anette pa se že teden dni ni oglasila svoji družini. Bojijo se, da sta tudi onidve končali v krempljih morilca.

Morilci, ki so žrtve iskali v rdečih četrtih

Najbolj znan je Jack Razparač. Londonski morilec je leta 1888 iznakazil in umoril pet prostitutk, policija ga je iskala zaman.

Razparač se je leta 1975 spet pojavil, tokrat v Yorkshiru. Peter Sutcliffe ali Yorkhirski razparač je v petnajstih letih ubil trinajst prijateljic noči.

Osumljenca še nimajo. "Ne vem, koga iščemo. Lahko bi bil domačin, lahko bi bil od drugod. Glede na to, kje smo našli trupla, bi lahko prišli do cele vrste zaključkov. Vse je mogoče," je dejal eden od preiskovalcev Stewart Gull. Dodal je, da je bil najverjetneje na delu serijski morilec, saj je videti, da je moril po istem vzorcu.

V tem delu Anglije je v zadnjih trinajstih letih izginilo še pet prostitutk. Policija ugotavlja, ali so primeri povezani.

Ženske, pazite nase!

Policija zdaj ženske poziva, naj ponoči nikar ne hodijo same po mestu. "Začenja se sezona zabav, kmalu bo božič. Ženske bodo hodile ven. Rad bi vam položil na dušo, pazite ena na drugo, dobro premislite, kako boste prišle na zabavo, in tudi domov se vrnite skupaj," je dejala namestnica načelnika policije Jacqui Cheer. "Ne glede na to, kaj doživite, svojih prijateljic ne puščajte samih," je še dodala.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mihec.zupopihec@email.si
12. 12. 2006 21.18
sonccek, da nev tebe kaj pomirvo
son6ek
12. 12. 2006 18.49
Mihec... Persen pomirja
mihec.zupopihec@email.si
12. 12. 2006 08.23
KRŠITE MI PRAVICE IN NE SPOŠTUJETA MNENJA, VSAK SE PO SVOJE IZRAŽA, KAR SE LAHKO..... one se naj pa ne fukajo zuna okovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mihec.zupopihec@email.si
12. 12. 2006 08.19
naj se ne fukajo zuna okovo. pa vsak ma pravico do komentarja, če ne vete je slovenija svobodna od leta 1991 in imamo vsi svobodo govora. ZATO MI NE BRISAT KOMENTARJA
mihec.zupopihec@email.si
12. 12. 2006 08.07
kejkrat bom še mro napisat, da boste erali moj komentar brisati???????? naj se ne fukajo zunaj na ulicah, pa bo vse uredo, pa naj kaj bol pametnega naredijo, ko pa bolezni širijo
mihec.zupopihec@email.si
11. 12. 2006 23.35
ka pa se fukajo zuna okovo, naj rajš kaj bol pametnega delajo.... pa da ne bi več zbrisali komentarja dov