Tujina

Nove žrtve neurja

Stockholm/New York, 15. 01. 2007 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

Zaradi viharjev in neurij z dežjem in snegom je na Švedskem in v ZDA umrlo že več kot 20 ljudi.

Močni vetrovi v pristanišču v Malmu na Švedskem
Močni vetrovi v pristanišču v Malmu na Švedskem FOTO: Reuters

Na Švedskem so zaradi močnih viharjev, ki so po državi pustošili v preteklih dneh, življenje izgubili trije ljudje, brez električne napeljave pa je ostalo okoli 250.000 gospodinjstev.

Po besedah pristojnih oblasti bodo ljudje brez elektrike ostali približno teden dni, do sredine tedna pa bo predvidoma oviran tudi promet na cestah.

Brez elektrike 111.000 gospodinstev

Ameriške zvezne države od Teksasa do kanadske meje je zadnje tri dni zajelo hudo neurje z ledenim dežjem in snegom, ki je povzročilo smrt najmanj 21 ljudi, večinoma v prometnih nesrečah. 12 ljudi je umrlo v državi Oklahoma, šest v Missouriju, dva v Teksasu, iz New Yorku pa poročajo o eni smrtni žrtvi.

Zasneženi Saskatoon v Kanadi
Zasneženi Saskatoon v Kanadi FOTO: Reuters

V Missouriju je bilo v nedeljo brez elektrike 300.000 gospodinjstev, od tega samo v območju mesta St. Louis okoli 150.000. V Oklahomi je bilo brez elektrike 111.000 gospodinjstev. Na letališču v Dallasu so odpovedali skoraj 500 poletov. Oblasti so na najbolj prizadeta območja na pomoč poslale 350 pripadnikov nacionalne garde.

Odstranjevanje zamrznjenih vej s ceste
Odstranjevanje zamrznjenih vej s ceste FOTO: Reuters

Nebraska je povsem zasnežena, neurje pa se premika proti vzhodu. Danes naj bi zajelo območje Nove Anglije ob Atlantiku in vremenoslovci napovedujejo za okoli 30 centimetrov snega.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.