Odbojka

Nova odbojkarska pravljica: 'O tem so sanjali zelo, zelo veliko let'

Ljubljana, 19. 06. 2024 19.48 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Barbara Bašić
Komentarji
1

V Stožicah so naši odbojkarji na krilih odličnega vzdušja samozavestno pometli z Argentinci in si z rezultatom 3:0 zagotovili vstopnico za olimpijske igre v Parizu. "Ta zmaga je bila potrditev več kot desetletje dolgega garanja in odrekanja," so jasni naši fantje, ki jim je tudi ob bučni podpori zvestih navijačev uspelo spisati novo odbojkarsko pravljico, ki nikogar ne more pustiti ravnodušnega.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zgodovinska uvrstitev odbojkarske reprezentance na olimpijske igre
    02:33
    Iz 24UR: Zgodovinska uvrstitev odbojkarske reprezentance na olimpijske igre
  • Iz SVETA: Še ena izjemna zmaga slovenskih odbojkarjev
    03:33
    Iz SVETA: Še ena izjemna zmaga slovenskih odbojkarjev

 

Potrjena olimpijska vozovnica. Veselje, solze sreče in ponosa. Sanje, da bodo nastopili na olimpijskih igrah, so se sinoči našim odbojkarjem uresničile. "Vsem skupaj bi se zahvalil, da ste bili z nami, da smo dosegli cilj, za katerega smo sanjali, odkar sem začel gledati odbojko na televiziji," se je podpornikom zahvalil kapetan Tine Urnaut."Dodala se nam je še ta kljukica in res smo presrečni, da se je to zgodilo tukaj v Stožicah, pred našimi družinami, pred našimi najbolj zvestimi navijači," je veselo dodal Klemen Čebulj. Z reprezentanti se je veselil tudi njihov selektor Gheorge Cretu: "Vesel sem, saj so se jim uresničile sanje, o tem so sanjali zelo, zelo veliko let." 

Navijači v Stožicah
Navijači v Stožicah FOTO: Luka Kotnik

A še pred zgodovinsko zmago so zvesti navijači pred dvorano dobro ogrevali svoje glasilke. "Neverjetni so. Zdaj čakam samo še finale v Parizu," pravi Barbara Štern, teta Žige in Tončka. Navijači pa so bili dobri še v nečem, pravilno so napovedali celo rezultat tekem."3:0, ni dileme, danes potrdim uvrstitev na olimpijske igre," je včeraj napovedal eden od njih. 

Z glasnim navijanjem so dali našim fantom veter v jadra, da so znova pokazali, da igrajo vrhunsko odbojko. "Mi tukaj absolutno uživamo, navijači so naš sedmi, osmi, deveti igralec. Neverjetno. Upam, da bodo v takšnem ali podobnem številu še do konca turnirja," pravi Gregor Ropret. "Lahko bi rekli, da smo že nekako navajeni te dvorane in se lažje počutimo kot doma. Ti navijači so res fenomenalni," doda Tonček Štern. "To je neverjetno. Ni jih bilo veliko, ampak kot sem rekel v enem od svojih zapisov, če bodo navijači prinesli s seboj tak odnos in čustva, ni pomembno, koliko jih je. In danes so naredili izjemno delo," se strinja tudi Cretu. Goreče navijanje se je nadaljevalo tudi po zmagi. Slovence v Stožicah čakajo še tri tekme, prva že jutri zvečer proti Kubi.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ferjalec
19. 06. 2024 21.30
+1
Generacija, ki se dolgo nebo ponovila. ČESTITKE za vaš uspeh.