Tujina

Nov vodja ruske obrambe

Moskva, 15. 02. 2007 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rusija ima novega obrambnega ministra. Ivanova, ki je postal namestnik premierja, je zamenjal Serdjukov.

Sergej Ivanov je po novem prvi namestnik predsednika vlade
Sergej Ivanov je po novem prvi namestnik predsednika vlade FOTO: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je imenoval novega obrambnega ministra. To je postal Anatolij Serdjukov, ki je bil zadnja tri leta vodja ruske davčne uprave.

Sergej Ivanov velja za enega najverjetnejših Putinovih naslednikov. Poleg njega kot mogočega novega ruskega predsednika omenjajo Dmitrija Medvedeva, ki je bil doslej edini na položaju, na katerega je danes napredoval Ivanov.

Putin je sicer zatrdil, da bodo o njegovem nasledniku odločali volivci, vendar bi njegova podpora Ivanovu prinesla veliko prednost pred ostalimi kandidati.

Predsedniške volitve bodo marca 2008.

Dosedanji obrambni minister Sergej Ivanov je namreč nepričakovano napredoval na položaj prvega namestnika premierja, Putin pa mu je dodelil tudi dodatna pooblastila. pristojen bo namreč za civilni del ruskega gospodarstva.

Putin je tudi poudaril, da je Ivanov uspešno izpolnil vse dolžnosti obrambnega ministra, vendar dodal, da ne bi zmogel voditi dveh resorjev, zato je za obrambnega ministra imenoval Serdjukova. Ta sicer nima izkušenj na vojaškem področju, vendar je po Putinovem mnenju zaradi gospodarskih in finančnih izkušenj ustrezen za uspešno izpeljavo načrtovane modernizacije ruske
vojske.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.