Tujina

Nov samomorilski napad

Kabul, 21. 03. 2009 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Samomorilski napadalec je v Afganistanu povzročil smrt šestih oseb, ranjene pa so še štiri osebe.

Policija v Afganistanu je potrdila, da je v samomorilskem napadu umrlo šest oseb, še štiri osebe pa so bile ranjene. Do napada je prišlo v vzhodnem delu afganistanske province Nangarhar.

Kabul
Kabul FOTO: Reuters

"Samomorilski napadalec se je razstrelil pred policijskim konvojem, ob tem je umrlo pet civilistov in en policist. Ranjeni so še štirje policisti," je dejal guverner province. V samomorilskem napadu v južnem delu Afganistana pa je pred nekaj dnevi prav tako umrlo najmanj dvanajst oseb, trideset pa je bilo ranjenih. Samomorilec se je razstrelil pred policijsko postajo v kraju Lashkar Gah.

V sredini februarja sta mesto Kabul prav tako pretresli dve eksploziji, v katerih naj bi bilo ubitih več ljudi. Razstrelila sta se dva samomorilska napadalca, tretjega, ki je nameraval storiti isto, pa so policisti uspeli pravočasno ustaviti. V napadih je bilo ubitih najmanj 26 ljudi, 55 je ranjenih. Odgovornost so prevzeli talibanski uporniki.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jezek_teka_teka
21. 03. 2009 10.15
Zeeeeh, pa drugače ... kaj novega ...
Uroš Palhartinger
21. 03. 2009 08.58
Ja, ja... Vahabiti na delu...