Svet

Ferenc Horvath še vedno opravlja nezdružljivi funkciji

Ljubljana, 12. 05. 2022 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Larisa Pukšič
Komentarji
1

V petek bo potekala ustanovna, prva seja novega sklica parlamenta. Mandate vsem 90 predstavnikom ljudstva potrdi parlamentarna mandatno volilna komisija. Poslancem je sicer z vstopom v nov poklic omejeno delovanje v drugih zasebnih in državnih institucijah, zato bo komisija pred potrditvijo pod drobnogled vzela tudi morebitne pritožbe. Zaplete se lahko ponovno izvoljenemu poslancu madžarske narodne skupnosti Ferencu Horvathu, ki je hkrati predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti. Že v njegovem prvem mandatu je Komisija za preprečevanje korupcije ugotovila, da sta funkciji nezdružljivi, a Horvath pravi, da zakon tega strogo ne določa, zato je že pred tremi leti sprožil postopek na ustavnem sodišču.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
15. 05. 2022 09.08
+1
Ta mali Orban ima Slovence dobesedno za bedake, sicer pa je Horvat Orbanov poslanec v Slovenskem DZ, petokolonaš iz druge države, on je človek, ki je otrokom Madžarske narodnosti v Prekmurju, odsvetoval sodelovanje na prazniku ob priključitvi Prekmurja k Sloveniji, in kaj je na to povedal Slovenski Speedy Horvat poslanec iz Prekmurja, NIČ NI POVEDAL, kajti on pripada pa Slovenskim kolaboracionistom, ki podpirajo Okupatorja Orbana, glej zemljevide velike Madžarske in izjavo Madžarskega sekretarja za zunanje zadeve ki je izjavil da je meja med Slovenijo in Madžarsko na reki Muri.