Tujina

Nemška policija aretirala osumljenca

Berlin, 16. 04. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemška policija je danes aretirala moškega, ki je osumljen vpletenosti v četrtkovo eksplozijo na tunizijskem otoku Džerba, v katerem je umrlo 15 ljudi, med njimi 10 nemških turistov. Tunizija je dogodek označila kot tragično nesrečo, nemški zvezni preiskovalci pa so v ponedeljek sporočili, da se ukvarjajo s primerom, ker sumijo, da gre za teroristični napad.

Džerba
Džerba FOTO: Reuters

Tiskovna predstavnica nemškega zveznega tožilstva je sporočila, da so osumljenca prijeli v Duisbergu na podlagi telefonskega pogovora med Tunizijo in Nemčijo tik preden se je bencinska cisterna zaletela v zid ob sinagogi Girba na letoviškem otoku Džerba. Po pisanju časopisa Sterna je bil voznik ali sovoznik na cisterni povezan z aretirano osebo v Nemčiji, ki naj bi pripadala skrajnim islamskih krogom. V napadu so umrli tudi trije Tunizijci in dva francoska državljana, ranjenih pa je bilo 20 nemških turistov, med katerimi jih je pet še vedno v kritičnem stanju.

Schroeder Gerhard
Schroeder Gerhard FOTO: Reuters

Nemški kancler Gerhard Schroeder je v ponedeljkovem pogovoru za nemško televizijo ZDF zahteval izčrpno in čimprejšnjo preiskavo četrtkove eksplozije. Kancler Schroeder je dejal, da bo v primeru, da bo preiskava pokazala, da je šlo za napad, naredil vse, kar je v njegovi moči, da bodo storilci končali za rešetkami.