Tujina

Nekdanji zapornik se je razstrelil

Islamabad, 24. 07. 2007 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
6

Nekdanji zapornik v ameriškem oporišču Guantanamo na Kubi se je med spopadom z varnostnimi silami razstrelil z ročno granato.

Nekdanji zapornik, enonogi Abdulah Mehsud , ki je po izpustitvi vodil talibanske upornike v provinci Južni Vaziristan v Pakistanu, se je v ponedeljek zvečer razstrelil z ročno granato, ker so varnostne sile odkrile njegovo skrivališče v provinci Balučistan na jugozahodu države. Trije njegovi sodelavci so bili pri tem aretirani.

"Ukazali smo jim, naj se predajo, a so začeli streljati. Streljanje je trajalo približno pol ure, potem pa smo zaslišali eksplozijo. Mehsud se je razstrelil, da bi se izognil aretaciji,“ je povedal visoki uradnik.
Nekdanji zapornik iz Guantanama se je razstrelil z ročno granato.
Nekdanji zapornik iz Guantanama se je razstrelil z ročno granato. FOTO: Reuters

32-letnika so med drugim iskali zaradi ugrabitve dveh kitajskih inženirjev leta 2004, od katerih je bil eden ubit, drugega pa so rešili pakistanski komandosi.

V Guantanamu je Mesud pristal zaradi sodelovanja v talibanskem uporu v Afganistanu, izpuščen pa je bil po 25 mesecih, marca 2004. Kmalu zatem se je ponovno pridružil talibanom, tokrat v Pakistanu, a nedaleč od meje z Afganistanom. Notranje ministrstvo je Mehsudovo smrt že potrdilo.

SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

whereareweheadedto
25. 07. 2007 08.03
Tadajebog: s svojo strpnostjo delaš lepo reklamo svoji veri, katerkoli že je. Vidim, da si dobro poučen o domačih in svetovnih razmerah, pravi svetovljan. Tvoja informiranost bi bila lahko zgled za novinarje za novinarje oddaje Svet. Za tako nestrpnost bi moral obstajat Guantanamo in ti bi bil lahko med prvimi zaporniki. Bumbar.
robinud@volja.net
24. 07. 2007 19.02
Izpuščen je bil. Ni bil za nič obsojen. Na podlagi česa si mnenja, da je nečesa kriv ? (in česa, če smo že pri temi)
civitasstain@gmail.com
24. 07. 2007 16.19
anne_bonny_pirate_44 Zakaj je bil po krivici zaprt? Od kod imaš druge vire, da lahko to trdiš??
Zihr je bil po krivici zaprt :)
muvimen
24. 07. 2007 15.09
32 let prepozn se je razstrelu.